De Internetbridge maakt geen verbinding met mijn glasvezel router/modem. Hoe kan ik dit oplossen?
De Internetbridge maakt geen verbinding met mijn glasvezel router/modem. Hoe kan ik dit oplossen?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sommige hogesnelheid routers/modems (bijv. Bepaalde Salt glasvezelboxes) ondersteunen niet langer 10Mbit/s half duplex ethernet snelheden, de snelheid waar de tado° Internetbridge mee werkt. Om deze reden kan het zijn dat de Internetbridge geen verbinding meer maakt met je glasvezel router/modem.

Om dit op te lossen moet je een 100/10 Mbit/s netwerkswitch kopen (bijv. Renkforce RF-4279924 of TP-LINK TL-SF1005D) online of in een lokale ijzerwaren winkel.

Als je de switch ontvangen hebt, kun je hem als volgt installeren:

1. Steek het ene uiteinde van een van de Ethernet-kabels in een poort van je router/modem en

2. het andere uiteinde in een willekeurige poort van je switch.

3. Steek een andere Ethernet-kabel in een andere poort van je switch, en

4. steek het andere uiteinde in de Internetbridge.