De ‘Router’ LED op de Bridge knippert, wat betekent dit?
Manuel avatar
Geschreven door Manuel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een knipperende ‘Router’ LED op de Internetbridge betekent dat de ethernet link gedetecteerd is en dat de Internetbridge wacht op DHCP IP-adres toekenning van de router. Zodra het IP-adres succesvol is toegewezen zal de ‘Router’ LED constant gaan branden.

Als de ‘Router’ LED blijft knipperen, controleer dan de volgende punten:

1. Controleer de ethernetkabel die de Internetbridge met de router verbindt. Zorg ervoor dat de kabel aan beide uiteinden juist aangesloten is. Probeer een andere ethernetkabel voor het verbinden van de Internetbridge met de router.

2. Herstart de Internetbridge door de stroomkabel te ontkoppelen en deze na een paar seconden opnieuw aan te sluiten.

3. Controleer of de LAN-poort is uitgeschakeld. Als de lichtjes op de poort niet aan gaan, nadat een kabel op de poort wordt aangesloten, dan is de poort waarschijnlijk uitgeschakeld en zal moeten worden ingeschakeld via de router instellingen.

4. Zorg ervoor dat de LAN-poort die je gebruikt niet het label “IP-TV” heeft. Kies een andere LAN-poort in dit geval.

5. Controleer of DHCP is ingeschakeld. Je zult hiervoor in je router instellingen moeten inloggen om dit te kunnen doen. Deze instellingen kunnen normaal gesproken worden geopend door via de browser het adres 192.168.0.1 of 192.168.1.1 in de adresbalk te typen.