Alle collectiesTroubleshootingProblemen met de tado° app en services oplossen
Mijn apparaat is offline. Hoe kan ik dit probleem oplossen?
Mijn apparaat is offline. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Stap-voor-stap-instructies om onverwachte storingen met je tado° apparaten op te lossen.

tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De app geeft aan dat een apparaat Offline is als het een probleem met de verbinding heeft.

Afhankelijk van je regio en specifieke hardware versie, kunnen je tado° V3+ Slimme Thermostaten lokaal verwarmingsschema's opslaan, wat betekent dat ze je Slimme Schema blijven volgen, zelfs als de netwerkverbinding wegvalt. De implementatie van deze feature is nog gaande.

Als je je apparaat aan het installeren bent, zorg er dan voor dat deze is gepaird met de Internetbridge.

Als je je tado°-apparaten al eerder hebt gepaird en gebruikt, probeer dan deze stappen om ze opnieuw online te krijgen:

1. Controleer je internetverbinding. Hiervoor log je in op het wifi-netwerk van je woning op je smartphone. Als je geen verbinding kan maken met je wifi thuisnetwerk, controleer dan of de router van stroom wordt voorzien en reset de router. Dit zal meestal een tijdelijk probleem met de internetverbinding oplossen.

2. Bevestig dat je internetbridge ingeschakeld en op de router aangesloten is. Dan kun je problemen met de plaats ervan uitsluiten door ervoor te zorgen dat:

• de internetbridge niet achter je router is geplaatst. Gebruik, als dat kan, een langere ethernetkabel om de bridge verder van je router vandaan te zetten.

• er zich geen grote metalen voorwerpen of andere apparaten tussen de tado° apparaten en de bridge bevinden. Dit zorgt ervoor dat de radioverbinding tussen tado° en de bridge altijd stabiel is.

• je internetbridge zich niet te dicht bij een muur, in een hoek van een kamer of tussen een muur en meubelstuk bevindt.

3. Probeer de Internetbridge rechtop te zetten.

4. Zorg ervoor dat de Internetbridge op een zodanige manier is geplaatst dat hij even ver van alle tado° apparaten staat. De afstand tussen de Internetbridge en elk apparaat moet minstens 3 meter zijn. Als de huidige positie van de router dit niet toelaat, probeer dan een powerline adapter te gebruiken om de Internetbridge met het internet te verbinden.

5. Controleer de ledlampjes op je Internetbridge om te zien of ze een specifiek probleem aangeven.

6. Controleer de tado° server status. Apparaten gaan offline als de servers uitvallen, maar dit wordt meestal binnen enkele minuten verholpen.

7. Als dit het probleem niet oplost, ga dan naar Instellingen > Kamers & Apparaten in je app om na te gaan welk apparaat offline is. Start dit apparaat opnieuw. Let op: als de Zoneregelaar offline is, zullen alle apparaten die in dezelfde verwarmingszone zitten ook als offline worden aangegeven.

8. Vervang de batterijen van je apparaten wanneer ze bijna leeg zijn.

Als je problemen met je internetverbinding hebt, kun je je verwarming handmatig op je apparaten regelen totdat het internet weer werkt.

Als je internet werkt en je hebt bovenstaande stappen geprobeerd maar je tado° apparaten zijn nog steeds offline, neem dan via chat contact op met tado° support en we helpen je graag verder. Tik op het ronde oranje icoontje rechts onderin om een chat te openen.