Het is eenvoudig om je verwarming of koeling direct op jouw tado° apparaten handmatig in te stellen.

Wanneer je dit soort wijzigingen doorvoert, schakel je tado° over naar handmatige bediening en overschrijf je het Slimme Schema voor de periode die je selecteert.

Dit is hoe je dit kunt doen:

Op de Slimme Thermostaat

Druk op de knop op de Slimme Thermostaat om het display te activeren. Gebruik de aanraakpijlen om de temperatuur te wijzigen. Om warm water te regelen, druk je, indien aanwezig, op de knop om het display te activeren en druk je nogmaals op de knop om naar het scherm voor warm water te gaan. Gebruik de touch pijlen om de temperatuur te wijzigen of om het aan of uit te zetten.

Op de Slimme Radiatorknop

Draai de regelknop op de Slimme Radiatorknop om de temperatuur te wijzigen.

Op de Slimme Aircobediening

Tik op de Slimme Aircobediening om het scherm te activeren. Gebruik de aanraakpijlen op het apparaat om de temperatuur en de modi te wijzigen (de modi die je kunt aanpassen zijn afhankelijk van de ingestelde Airco configuratie). Druk de pijlen omhoog of omlaag totdat je de gewenste modus en temperatuur hebt bereikt.

Gebruik van Smart Home integraties

Je kan ook een instelling voor tado° apparaten wijzigen via Smart Home integraties (zoals HomeKit, Google Home of Amazon Alexa).

Aanpassen van de duur van de manuele controle

Om in te stellen hoe lang je de handmatige wijziging wilt laten duren, kan je kiezen uit de volgende opties:

Tot de volgende automatische verandering De instellingen voor Handmatige Bediening blijven actief tot het volgende tijdsblok in het Slimme Schema met een andere temperatuur of tot tado° tussen de Thuis- of Afwezigheidsmodus schakelt. Merk op dat Vroege Start in deze instelling niet wordt geactiveerd.

Timer: Hiermee kan je een tijdspanne aangeven waarvoor de Handmatige Bediening actief moet blijven. Wanneer je de timer instelt, negeert tado° alle Slimme Schema’s en Geolocatie instellingen tot dat tijdschema is afgelopen.

Tot beëindigd door gebruiker: De instellingen blijven actief tot je ervoor kiest om de Handmatige Bediening te beëindigen. Je kunt dit doen op het apparaat door de Thuismodus te activeren of via de app door de wijziging in de kamer waar het apparaat zich bevindt te annuleren. Dit is het beste als je een bepaalde instelling voor een langere periode wilt behouden.

Om te wijzigen welke Handmatige Bedieningsduur optie tado° gebruikt, dien je het volgende te doen:

• Ga naar Instellingen in de mobiele app, dan
  • Tik op de kamer waar het geselecteerde apparaat zich bevindt.
  • Tik op Handmatige Bediening op het tado° apparaat, dan
  • tik opnieuw op Handmatige bediening op tado° apparaat, en
  • selecteer de optie voor de duur van de handmatige bediening van jouw voorkeur.

Meer informatie:

Kan ik tado° handmatig bedienen op mijn app? Hoe lang blijft deze handmatige wijziging actief?