Hoe stel ik tado° in met Apple HomeKit?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om toegang te krijgen tot tado° apparaten via HomeKit, hoef je alleen de tado° Internetbridge toe te voegen als accessoire in de iOS Home-app.

tado° verwarmingsapparaten inrichten

Omdat alle tado° verwarmingsapparaten zijn gekoppeld met de Internetbridge, hoef je alleen de Internetbridge als een accessoire toe te voegen in de iOS Home app.

Volg daarvoor de volgende stappen:

1. De Internetbridge moet van stroom zijn voorzien en verbonden zijn met hetzelfde netwerk als het iOS-apparaat.

2. Ga naar de Home app. Klik op 'Accessoire toevoegen' onder aan het scherm.

3. Er wordt om de HomeKit-code gevraagd. Deze 8-cijferige installatiecode is afgedrukt op de zijkant van de Internetbridge en moet worden gescand met de camera van het iOS-apparaat.

Alle tado° apparaten die aan de Internetbridge zijn gekoppeld worden weergegeven in HomeKit nadat de Internetbridge is toegevoegd. Als een nieuw tado° apparaat aan de Internetbridge wordt gekoppeld zal het nieuwe apparaat automatisch aan HomeKit worden toegevoegd.

Let op: om veiligheidsredenen, kunnen wij geen nieuwe HomeKit codes genereren. Verwijder deze sticker daarom niet en/of bewaar ergens een kopie. Als je deze code verliest, werkt tado° niet met HomeKit tenzij je een nieuwe Internetbridge koopt.

Slimme Aircobediening V3+ inrichten

Volg de volgende stappen om de Slimme Aircobediening V3+ met HomeKit aan te sturen:

1. Zorg ervoor dat de Slimme Aircobediening van stroom is voorzien.

2. Ga naar de Home app. Klik op 'Accessoire toevoegen' onder aan het scherm.

3. Er wordt om de HomeKit-code gevraagd. Deze is afgedrukt op de achterkant van de Slimme Aircobediening en moet worden gescand met de camera van het iOS-apparaat.

Volg de instructies in de Home app om de installatie af te ronden.

Let op: Om tado° met HomeKit te koppelen dien je ervoor te zorgen dat jouw iOS apparaat is verbonden met een 2.4 GHz wifi netwerk. Meer informatie met betrekking tot netwerk specificaties kun je vinden in de handleiding van jouw router.