Problemen met de tado° app en services oplossen
Ik heb verwarmingsproducten van tado° geïnstalleerd en mijn app laat zien dat mijn apparaat offline is. Hoe kan ik dit verhelpen?
Ik heb verwarmingsproducten van tado° geïnstalleerd en mijn app laat zien dat mijn apparaat offline is. Hoe kan ik dit verhelpen?

Stap-voor-stap-instructies om onverwachte storingen met je tado° apparaten op te lossen.

tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Geen externe toegang/Offline wordt in de app getoond wanneer er een probleem is met de verbinding van de tado°-apparaten.

Afhankelijk van je regio en specifieke hardware versie, kunnen je tado° V3+ Slimme Thermostaten lokaal verwarmingsschema's opslaan, wat betekent dat ze je Slimme Schema blijven volgen, zelfs als de netwerkverbinding wegvalt. De implementatie van deze feature is nog gaande.

Als je je apparaat aan het installeren bent, zorg er dan voor dat deze is gepaird met de Internetbridge.

Als je je tado°-apparaten al eerder hebt gepaird en in gebruik zijn genomen, dan zijn er verschillende redenen waarom de app nu geen externe toegang/Offline meer kan tonen. Hier zijn een paar mogelijke manieren om het probleem op te lossen:

1. Controleer of de internetverbinding werkt. Hiervoor log je in op het wifi-netwerk van je woning op je smartphone. Als het niet werkt, controleer dan of de router van stroom wordt voorzien en reset de router. Dit zal meestal een tijdelijk probleem met de internetverbinding oplossen.

2. Als de internetverbinding werkt, zorg er dan voor dat je tado° bridge ingeschakeld en op de router aangesloten is, controleer dan zijn positie om er zeker van te zijn dat:

• de internetbridge niet achter je router is geplaatst. Gebruik, als dat kan, een langere ethernetkabel om de bridge verder van je router vandaan te zetten.

• er zich geen grote metalen voorwerpen of andere apparaten tussen de tado° apparaten en de bridge bevinden. Dit zorgt ervoor dat de radioverbinding tussen tado° en de bridge altijd stabiel is.

• je internetbridge zich niet te dichtbij een muur, in een hoek van een kamer of tussen een muur en meubelstuk bevindt.

3. Als de Internetbridge van stroom is voorzien en is verbonden met de router, probeer dan de Internetbridge te verplaatsen en rechtop te zetten. Dit kan helpen om de verbinding voor het hele tado° systeem te verbeteren.

4. Zorg ervoor dat de Internetbridge op een zodanige manier is geplaatst dat hij even ver van alle tado° apparaten staat. De afstand tussen de Internetbridge en elk apparaat moet minstens 3 meter zijn. Als de huidige positie van de router dit niet toelaat, probeer dan een powerline adapter te gebruiken om de Internetbridge met het internet te verbinden.

5. Als dit het probleem niet oplost, ga dan naar Instellingen > Kamers & Apparaten in je app om na te gaan welk apparaat offline is. Start dit apparaat opnieuw. Let op: als de Zoneregelaar offline is, zullen alle apparaten die in dezelfde verwarmingszone zitten ook als offline worden aangegeven.

6. Controleer ook de batterijen van je aangesloten apparaten en vervang deze als ze in slechte staat verkeren.

Als je het probleem niet onmiddellijk kunt oplossen of als er geen verbinding is, kun je je verwarming altijd handmatig op je apparaten regelen.