Geen externe toegang wordt in de app getoond wanneer er een probleem is met de verbinding van de tado°-apparaten.

Als je op dit moment je apparaat aan het installeren bent, zorg er dan voor dat het gepaird is met de Internetbridge.

Bekijk de instructie voor het pairen

Als je je tado°-apparaten al eerder hebt gepaird en in gebruik zijn genomen, dan zijn er verschillende redenen waarom de app nu geen externe toegang meer kan tonen. Hier zijn een paar mogelijke manieren om het probleem op te lossen:

1. Controleer of de internetverbinding werkt. Hiervoor log je in op het wifi-netwerk van je woning op je smartphone. Als het niet werkt, controleer dan of de router van stroom wordt voorzien en reset de router. Dit zal meestal een tijdelijk probleem met de internetverbinding oplossen.

2.  Als de internetverbinding werkt, zorg er dan voor dat de tado° internetbridge van stroom wordt voorzien en is verbonden met de router. Zorg ervoor dat de Internetbridge niet achter de router staat. Gebruik indien mogelijk een langere ethernetkabel om de Internetbridge verder van de router af te plaatsen. Zorg er ook voor dat er geen grote metalen voorwerpen of andere apparaten die gebruik maken van radiofrequentie tussen de tado° apparaten en de Internetbridge worden geplaatst.

3.  Als de Internetbridge van stroom is voorzien en is verbonden met de router, probeer dan de Internetbridge te verplaatsen en rechtop te zetten. Dit kan helpen om de verbinding voor het hele tado° systeem te verbeteren.

4. Zorg ervoor dat de Internetbridge op een zodanige manier is geplaatst dat hij even ver van alle tado° apparaten staat. De afstand tussen de Internetbridge en elk apparaat moet minstens 3 meter zijn. Als de huidige positie van de router dit niet toelaat, probeer dan een powerline adapter te gebruiken om de Internetbridge met het internet te verbinden.

5. Als het probleem zich blijft voordoen, controleer dan de LED's op de Internetbridge om te zien of er een probleem is.

6. Als dit het probleem niet oplost, ga dan naar Instellingen > Apparaten in je app om na te gaan of er apparaten offline zijn. Start deze apparaten opnieuw op.

7. Controleer ook of de batterijen van de apparaten in goede staat zijn. Zo niet, vervang ze dan.

Als je het probleem niet onmiddellijk kunt oplossen of als er geen verbinding is, kun je je verwarming altijd handmatig op je apparaten regelen.

Meer informatie:

Ik heb een Slimme Aircobediening geïnstalleerd en de app geeft aan dat er geen toegang op afstand is. Wat betekent dit en wat kan er aan gedaan worden?