Er kunnen vele redenen zijn waarom de Bridge geen verbinding kan maken met het internet. In de meeste gevallen kan dit worden opgelost door enkele instellingen op de router te wijzigen.

Om erachter te komen wat er aan de hand is en hoe je het probleem kunt oplossen, kun je het beste eerst kijken naar de status-LEDs op je Bridge.

Als alle LEDs op de Bridge branden, geeft dit aan dat de Bridge is aangesloten op het internet.

Een knipperende Pairing-LED (of knipperende Link-LED in de vorige versie van de Bridge) geeft aan dat het apparaat in de pairingmodus staat. Dit staat los van de internetverbinding.

Hieronder volgt een overzicht van wat alle mogelijke status-LEDs op de Bridge betekenen en hoe je eventuele problemen kunt oplossen.

Voor de Internet Bridge (met pairingknop)

Als alle LEDs uit zijn

Dit betekent dat de Bridge niet voldoende stroom krijgt. Lees hier hoe je dit kunt oplossen.

Als de Power LED brandt en de anderen uit zijn

Dit betekent dat de Bridge stroom krijgt, maar nog geen lokale netwerkverbinding heeft gevonden. Lees hier hoe je dit kunt oplossen.

Als de Router LED knippert

Dit betekent dat de Bridge wacht op de toewijzing van het DHCP IP-adres. Lees hier hoe je dit kunt oplossen.

Als de Cloud LED knippert

Dit betekent dat de Bridge probeert verbinding te maken met de tado° servers. Blijft de Cloud LED langer dan 10 minuten knipperen, lees dan hier hoe je dit kunt oplossen.

Voor de eerdere versie van de Bridge (zonder pairingknop)

Als alle LEDs uit zijn

Dit betekent dat de Bridge niet voldoende stroom krijgt. Lees hier hoe je dit kunt oplossen.

Als de Link LED brandt en de andere LEDs uit zijn

Dit betekent dat de Bridge stroom krijgt, maar nog geen lokale netwerkverbinding heeft gevonden. Lees hier hoe je dit kunt oplossen.

Als de Router LED knippert

Dit betekent dat de Bridge wacht op de toewijzing van het DHCP IP-adres. Lees hier hoe je dit kunt oplossen.

Als de internet-LED knippert

Dit betekent dat de Bridge probeert verbinding te maken met de tado° servers. Blijft de Internet LED langer dan 10 minuten knipperen, lees dan hier hoe je dit kunt oplossen.