Kan ik mijn verwarming of koeling handmatig instellen op mijn apparaten? Hoe lang blijft deze handmatige wijziging actief?
Kan ik mijn verwarming of koeling handmatig instellen op mijn apparaten? Hoe lang blijft deze handmatige wijziging actief?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is eenvoudig om je verwarming of koeling direct op jouw tado° apparaten handmatig in te stellen.

Voor kamers in de app met meer dan één tado° verwarmingsapparaat kan je de temperatuur van elk handmatig aanpassen of het nu een Meetapparaat is of niet.

Wanneer je dit soort handmatige wijzigingen doorvoert, schakelt tado° alle apparaten in die kamer over naar handmatige bediening en overschrijf je het Slimme Schema voor de periode die je selecteert.

Zo kan je handmatig de temperatuur wijzigen op je apparaten:

Op de Slimme Thermostaat of op de draadloze Temperatuursensor

1. Druk op de knop op de Slimme Thermostaat of op de Draadloze Temperatuursensor om het display te activeren.

2. Gebruik de aanraakpijlen om de temperatuur te wijzigen.

Om warm water te regelen, indien aanwezig, doe je het volgende:

1. Druk je, indien aanwezig, op de knop om het display te activeren en

2. druk je nogmaals op de knop om naar het scherm voor warm water te gaan.

3. Gebruik de touch pijlen om de temperatuur te wijzigen of om het aan of uit te zetten.

Op de Slimme Radiatorknop of the Slimme Radiatorknop Basic

Draai de regelknop op je Slimme Radiatorknop apparaat om de temperatuur te wijzigen. Wanneer je een Slimme Radiatorknop Basic gebruikt, kun je op het apparaat de temperatuur tussen 25 °C en 17 °C (bladsymbool) of op vorstbescherming instellen. Als je temperaturen tussen 5 °C en 17 °C wilt instellen, kan je dit in de app doen.

Let op: als je geen handmatige aanpassingen op je tado° apparaat kan maken, kan het zijn dat de Kinderbeveiliging is ingeschakeld. Om je verwarming handmatig aan te passen, moet je eerst Kinderbeveiliging uitschakelen in de app.

Op de Slimme Aircobediening

1. Tik op de Slimme Aircobediening om het scherm te activeren.

2. Gebruik de aanraakpijlen op het apparaat om de temperatuur en de modi te wijzigen.

3. Druk de pijlen omhoog of omlaag totdat je de gewenste modus en temperatuur hebt bereikt.

Gebruik van Smart Home integraties

Je kan ook een instelling voor tado° apparaten wijzigen via Smart Home integraties (zoals HomeKit, Google Home of Amazon Alexa). Alle wijzigingen via een Smart Home integratie zullen automatisch de Handmatige bediening op het tado° apparaat activeren.

Aanpassen van de handmatige bediening

Om de duur van Handmatige Bediening in te stellen, doe je het volgende in de app:

1. Ga naar Instellingen > kamers & Apparaten

2. Selecteer de kamer waar het apparaat zich bevindt.

3. Selecteer Handmatige bediening op het tado° apparaat, dan

4. selecteer de optie voor de duur van de handmatige bediening van jouw voorkeur.

Om in te stellen hoe lang je de handmatige wijziging wilt laten duren, kan je kiezen uit de volgende opties:

Tot de volgende automatische verandering: De instellingen voor Handmatige Bediening blijven actief tot het volgende tijdsblok in het Slimme Schema met een andere temperatuur of tot tado° tussen de Thuis- of Afwezigheidsmodus schakelt. Merk op dat Vroege Start in deze instelling niet wordt geactiveerd.

Timer: Hiermee kan je een tijdspanne aangeven waarvoor de Handmatige Bediening actief moet blijven. Wanneer je de timer instelt, negeert tado° alle Slimme Schema’s en Geolocatie instellingen tot dat tijdschema is afgelopen.

Tot beëindigd door gebruiker: De instellingen blijven actief tot je ervoor kiest om de Handmatige Bediening te beëindigen. Je kunt dit doen op het apparaat door de Thuismodus te activeren of via de app door de wijziging in de kamer waar het apparaat zich bevindt te annuleren. Dit is het beste als je een bepaalde instelling voor een langere periode wilt behouden.

Tot beëindigd door gebruiker instelt negeert tado° alle Slimme Schema’s en Geolocatie instellingen totdat je Handmatige Bediening stopt.