Als tado° je verwarming aanstuurt, en je woning maar één Verwarmingszone heeft, wordt Energy IQ op het hoofdscherm van je app weergegeven. In dit geval kun je tussen twee schermen wisselen, Verbruik en Besparingen. Als je Auto-Assist hebt, krijg je volledig toegang tot deze feature.

Het verbruiksrapport wordt dagelijks geactualiseerd en maakt een schatting van je maandelijkse verwarmingsverbruik en kosten.

Het laat het volgende zien:

• het totaalbedrag van je geschatte verwarmingskosten en energieverbruik. Om de weergave aan te passen kun je wisselen tussen munteenheid en .

• een aanpasbare grafiek die het maandelijks verbruik laat zien.

• een voorspelling van je verwarmingskosten voor de huidige maand.

• een vergelijking tussen je huidige verwarmingsverbruik en je verbruik in dezelfde periode vorig jaar.

• De gemiddelde buitentemperatuur en het aantal uren dat je verwarmd hebt in vergelijking met dezelfde periode van het vorige jaar.

• Een vergelijking van je huidige verbruik per kamer met dat van dezelfde periode vorig jaar.

De schatting wordt gedaan op basis van een aantal factoren, waaronder je verwarmingsketel activiteit en/of je verbruiksgegevens. De geschatte kosten worden berekend met behulp van de gemiddelde energieprijs in jouw regio of met de huidige prijs die je voor je verwarming betaalt, indien je dit hebt opgegeven (zie hieronder:

Let op: op dit moment houdt onze schatting alleen rekening met de energie die voor verwarming wordt gebruikt. Daarom laat je rapport geen energieverbruik voor huishoudelijk warm water zien.

Verbruiksgegevens toevoegen

Voor nauwkeurigere, gepersonaliseerde schattingen, voeg je je oude verbruiksgegevens en je energietarief toe in de tado° app. Ga naar Instellingen > Energy IQ, hier kun je:

• gegevens van je meterstanden of verwarmingsrekeningen toevoegen en je energietarief opgeven

• jouw voorkeur voor de grafiek eenheid kiezen (m³/kWh).

• je gegevensbron en voorkeursmeeteenheid veranderen. Let op: als je deze keuze in de toekomst wijzigt, worden je vorige gegevens gewist en gereset.

Historische energietarieven toevoegen

Wanneer je jouw verbruiksgegevens via meterstanden toevoegt, kun je voor een betere schatting historische energietarieven toevoegen. Dit zal ook helpen een beter overzicht van je verwarmingsuitgaven te krijgen. Om dit te doen, ga naar Instellingen > Energy IQ > Energietarief in de app.

Hier kun je de volgende informatie invoeren:

• Eenheidsprijs

• Unit (munteenheid of kWh/m³)

• Huidig tarief (aan/uit zetten)

• Startdatum

• Einddatum

Je kunt ook je Energietarief verwijderen, als dat nodig is. Maar eenmaal verwijderd kan je deze actie niet meer ongedaan maken.

Als jij je verbruiksgegevens via verwarmingsrekeningen toevoegt, hoef je geen historische energietarieven toe te voegen, want dit wordt automatisch verwerkt.

Verbruik per kamer

Wanneer je de verbruiksgegevens van je kamers wilt controleren en beter inzicht wilt krijgen hoeveel je verwarmt en dus uitgeeft aan elk van je kamers, doe je het volgende in de tado° app:

1. Ga naar Energy IQ,

2. scroll naar beneden naar de rubriek Verbruik per kamer, en

3. selecteer alle kamers bekijken.

Verbruik per kamer is berekend op de veronderstelling dat je kamers hetzelfde verbruiken als je ze gedurende dezelfde periode en met dezelfde intensiteit verwarmt.

Let op: Als je je producten van een van onze partners hebt gekocht, kan het zijn dat je geen toegang hebt tot dit rapport. Het rapport is ook niet beschikbaar voor de Slimme Aircobediening.