Hoe kan ik mijn verbruiksgegevens voor Energy IQ toevoegen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verbruiksgegevens toevoegen

Voor nauwkeurigere, gepersonaliseerde schattingen, voeg je je oude verbruiksgegevens en je energietarief toe in de tado° app. Ga naar Energy IQ > Verbeter nauwkeurigheid. Hier kun je het volgende kunt doen:

• gegevens van je meterstanden of verwarmingsrekeningen toevoegen en je energietarief opgeven

• jouw voorkeur voor de grafiek eenheid kiezen (m³/kWh).

• je gegevensbron en voorkeursmeeteenheid veranderen. Let op: als je deze keuze in de toekomst wijzigt, worden je vorige gegevens gewist en gereset.

Historische energietarieven toevoegen

Wanneer je jouw verbruiksgegevens via meterstanden toevoegt, kun je voor een betere schatting historische energietarieven toevoegen. Dit zal ook helpen een beter overzicht van je verwarmingsuitgaven te krijgen. Om dit te doen, ga naar Energy IQ > Verbeter nauwkeurigheid in de app.

Hier kun je de volgende informatie invoeren:

• Eenheidsprijs

• Unit (munteenheid of kWh/m³)

• Huidig tarief (aan/uit zetten)

• Startdatum

• Einddatum

Je kunt ook je Energietarief verwijderen, als dat nodig is. Maar eenmaal verwijderd kan je deze actie niet meer ongedaan maken.

Als jij je verbruiksgegevens via verwarmingsrekeningen toevoegt, hoef je geen historische energietarieven toe te voegen, want dit wordt automatisch verwerkt.

Herinnering om data toe te voegen

Je kunt nu periodieke herinneringen activeren om je meest recente data aan Energy IQ toe te voegen en betere verbruiksschattingen te krijgen.

Je volgt hiervoor deze stappen in de app:

1. Ga na Energy IQ > Verbeter nauwkeurigheid.

2. Selecteer Herinnering om data toe te voegen.

3. Kies hoe je herinnerd wilt worden: Schakel Bericht in app en/of Pushbericht aan .

4. Selecteer je voorkeurs frequentie (een keer per week, maand, kwartaal, of jaar).

5. Selecteer Opslaan om te bevestigen.