Hoe kan ik aan de slag met de tado° app?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra je tado° apparaten geïnstalleerd zijn, is het gemakkelijk om de verwarming of koeling aan te sturen via de app, wanneer je maar wilt en ongeacht waar je bent.

Je vindt het volgende op het hoofdscherm van de app:

Vanaf boven zie je:

Hiermee kun je instellingen op alle kamers van je woning toepassen en, afhankelijk van je vorige instelling, kun je:

• Alle verwarming of koeling Uitschakelen totdat je annuleert.

• Maximaal verwarmen, om alle verwarming tot 30 minuten lang maximaal in te schakelen.

• Schema hervatten, om weer naar het verwarmingsschema terug te keren nadat je een van bovenstaande hebt geselecteerd.

• Overschakelen naar Thuis om je ingestelde locatie te wijzigen.

• Overschakelen naar Afwezig om je ingestelde locatie te wijzigen

• Overschakelen naar Auto zodat je Geolocatie je locatie laat detecteren (alleen met Auto-Assist).

• Verwarming Uitschakelen, wanneer Open Raam Detectie wordt geactiveerd.

Elk gekleurd vierkant met een temperatuur erin vertegenwoordigt een kamer die je in je Woning hebt gecreëerd. Je kunt ook vierkantjes zien voor verwarming en warm water, afhankelijk van je apparaten en set-up*. Je kan elk vierkant selecteren om meer details te zien.

Het grotere cijfer toont de huidige temperatuur, met daaronder de naam van de kamer. Het kleine cijfer daaronder toont de temperatuur waar de kamer naar toe verwarmt/koelt. Als de verwarming, het warm water of de koeling niet actief is, toont het de temperatuur waarop het is ingesteld.

De kleur van de kamers geeft je een snel overzicht van de temperaturen:

• Groen: kamer ingesteld op een besparende temperatuur (lager dan 19°C).

• Geel/Oranje: kamer ingesteld op een hogere temperatuur.

• Grijs: kamer ingesteld op UIT/Vorstbeveiliging.

Selecteer een kamer om het Slim Schema te wijzigen, handmatig de temperatuur aan te passen of om je Klimaatrapport te bekijken.

Skills

Onder de kamers vind je de volgende skills:

• Klimaatcomfort dat informatie geeft over de luchtkwaliteit van je woning.

• Geolocatie laat zien of je woning nu op de Thuis of Afwezigheidsmodus van je Slimme Schema. is ingesteld. Selecteer dit om je instellingen aan te passen tussen Thuis/Afwezig/Auto.

• Energiebesparingen, die laat zien hoe tado° je de afgelopen maand heeft geholpen te besparen. Als je Auto-Assist hebt, zal dit Energy IQ zijn, waar je je energieverbruiksrapport kunt bekijken.

• Care & Protect monitort de ‘conditie’ van je verwarmingssysteem en helpt je zo problemen te identificeren als die zich voordoen.

Onderaan het hoofdscherm heb je toegang tot:

Instellingen

Selecteer dit wanneer je de instellingen van je skills wilt wijzigen of de details wilt wijzigen of bekijken van je:

Meer

Selecteer dit om details van je account aan te passen of voor Ondersteuning of voor hulp van de tado° Community en uit te loggen.

De eenvoudigste manier om je tado° app up-to-date te houden, is de automatische app-updates te activeren in de instellingen van het besturingssysteem van je smartphone.

*Als een Warmtepomp Connector je enige tado° product is, laat het app Hoofdscherm speciale features voor warmtepompen zien en in het algemeen minder elementen.