Care & Protect focust op het goed functioneren van je verwarmingssysteem. Het informeert je over je gebruik en helpt je eventueel voorkomende incidenten te identificeren.

Als een incident wordt gedetecteerd, heb je de keuze, afhankelijk van het probleem, om zelf te repareren of een beroep te doen op een erkende installateur.

Als je een systeem met verwarmingsketel hebt moet je hier de gegevens van je ketel toevoegen om feedback op maat te krijgen.

Er zijn drie hoofd features onder Care & Protect:

• Incidentdetectie & Self-Fix Guides
  • Verwarmingsactiviteit
  • Services

Incidentdetectie

tado° monitort continu je verwarmingssysteem om te kunnen identificeren als er iets mis is. Het houdt met verschillende factoren rekening, inclusief de binnentemperatuur van iedere kamer, je Slimme Schema en open ramen.

Als er onverwachte veranderingen zijn, krijg je een melding en de optie om zelf te proberen het probleem te identificeren en op te lossen of een installateur te bellen om dit voor je doen.

Zo kun je de problemen die zich voordoen met je verwarmingsketel gelijk aanpakken en in sommige gevallen zelfs dure reparaties voorkomen.

Systeemstatusberichten

Wanneer Incidentdetectie aan staat, zijn de volgende statussen mogelijk:

1. Geen incident gedetecteerd. Wanneer alles functioneert zoals het hoort in je tado° systeem.
  2. “Incident”gedetecteerd. Wanneer tado° een onverwachte gedragsverandering van je verwarming in een bepaalde kamer waarneemt.
  3. Geen NIEUW incident gedetecteerd. Wanneer een incident recent gedetecteerd is, laten we je zien hoelang geleden het plaats vond.

Deactiveren Incidentdetectie

Om je Incidentdetectie uit te zetten, volg je deze stappen in de mobiele app:

• Ga naar Instellingen > Care & Protect dan,
  • zet Activeren Incidentdetectie op ‘Off’.

Je kan Incidentdetectie aan laten staan maar push meldingen deactiveren door de volgende stappen op je mobiele app te volgen:

• Ga naar instellingen > Meldingen, dan
  • zet Incidentdetectie op “Uit”.

Self-Fix guide

Bij Auto-Assist en een verwarmingsketel, wanneer je een incidentmelding ontvangt, krijg je de optie om zelf het probleem op te lossen met een stap-voor-stap-guide. Je kunt ook worden doorverwezen naar een erkende installateur.

Als je de oorzaak van het incident kent, bijvoorbeeld omdat een monteur op dit moment onderhoud aan de ketel uitvoert, kun je dit tado° laten weten of je kunt ervoor kiezen het incident te negeren.

Verwarmingsactiviteit

Wanneer je Auto-Assist hebt, vind je ook een overzicht van hettotale gebruik van je verwarming onder Verwarmingsactiviteit. Het hoofdscherm toont de totale verwarmingsduur van de dag tot nu toe, welke kamers op dit moment verwarmen en met welk percentage.

De rapportage toont:

• Het dagelijkse gemiddelde aantal uren dat de verwarming aan staat.
  • Een grafiek van de verwarmingsactiviteit in je woning over de laatste 30 dagen / 12 maanden.
  • De totale verwarmingsduur in je woning van die periode en
  • een vergelijking tussen huidig verbruik en de vorige periode.

Services

Er zijn drie opties voor Services waaruit alle gebruikers kunnen kiezen:

• Boek een Reparatie. Wanneer je systeem een probleem heeft die niet gerepareerd kan worden met self-fix.
  • Boek een Verwarmingsketelservice. Voor onderhoud van je systeem.
  • Vraag een offerte aan voor een nieuwe verwarmingsketel. Wanneer je een nieuwe verwarmingsketel wilt aanschaffen.

Let op: Deze service is uitsluitend voor klanten uit landen met serviceondersteuning.

Meer informatie:

Wat is Auto-Assist?