Instellingen voor batterijoptimalisatie kunnen de gegevensoverdracht tussen je mobiele telefoon en tado° blokkeren en daarom de nauwkeurigheid van de Geolocatie Skill van tado° nadelig beïnvloeden.

Op Samsung smartphones met Android 7 of hoger zijn apps standaard niet beschermd tegen de slaapstand en batterijoptimalisatie.

Volg deze stapsgewijze instructies om deze standaardinstellingen voor de tado° app uit te schakelen:

Slaapstand voor de tado° app deactiveren

Let op: Samsung heeft deze functie niet geïmplementeerd voor Android 9 (Pie).

1. Ga naar Instellingen op je smartphone.

2. Selecteer Batterij en apparaatbeheer en

3. selecteer Batterij

4. Scroll naar beneden en selecteer Achtergrond Gebruiksbeperkingen.

5. Selecteer Nooit in slaapstand apps, en tik op het + teken.

6. Selecteer de tado° app en tik op Toevoegen.

Batterij-optimalisatie voor de tado° app uitschakelen

1. Ga naar Instellingen op je smartphone en

2. Selecteer Apps.

3. Ga naar het menu in de hoek rechtsboven en selecteer Speciale toegang.

4. Selecteer gebruik Batterijoptimalisatie, en

5. als alle apps in de lijst zijn verschenen zet je de schuifregelaar naast de tado° app op UIT.