Hoe kan ik de batterijoptimalisatie voor de tado° app op Samsung apparaten met Android deactiveren?
Hoe kan ik de batterijoptimalisatie voor de tado° app op Samsung apparaten met Android deactiveren?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Instellingen voor batterijoptimalisatie kunnen de gegevensoverdracht tussen je mobiele telefoon en tado° blokkeren en daarom de nauwkeurigheid van de Geolocatie Skill van tado° nadelig beïnvloeden.

Op Samsung smartphones met Android 8 of hoger zijn apps standaard niet beschermd tegen de slaapstand en batterijoptimalisatie.

Volg deze stapsgewijze instructies om deze standaardinstellingen voor de tado° app uit te schakelen:

Slaapstand voor de tado° app deactiveren

Let op: Samsung heeft deze functie niet geïmplementeerd voor Android 9 (Pie).

Als je Android 8 en 10 gebruikt, doe je het volgende:

1. Open de Instellingen op je mobiele telefoon

2. Ga naar het gedeelte Apparaatonderhoud

3. Ga naar het gedeelte Batterij.

4. Scroll naar beneden en ga naar het gedeelte Niet-gemonitorde apps

5. Tik op Apps toevoegen en selecteer de tado° app

6. Nadat de tado° app is geselecteerd, druk je op de knop Gereed

Als je Android 11 of hoger gebruikt, doe je het volgende:

1. Ga naar Instellingen op je smartphone.

2. Selecteer Batterij en apparaatbeheer en

3. selecteer Batterij

4. Scroll naar beneden en selecteer Achtergrond Gebruiksbeperkingen.

5. Selecteer Nooit in slaapstand apps, en tik op het + teken.

6. Selecteer de tado° app en tik op Toevoegen.

Batterij-optimalisatie voor de tado° app uitschakelen

Als je Android 8-11 gebruikt, doe je het volgende:

1. Ga naar Instellingen op je smartphone en

2. Selecteer Apps.

3. Ga naar het menu in de hoek rechtsboven en selecteer Speciale toegang.

4. Selecteer gebruik Batterijoptimalisatie, en

5. als alle apps in de lijst zijn verschenen zet je de schuifregelaar naast de tado° app op UIT.

Als je Android 12 of hoger gebruikt, doe je het volgende:

1. Druk lang op het tado° app icoontje op je thuisscherm en

2. selecteer het info icoontje in de rechterbovenhoek om het app menu te openen.

3. Scroll naar beneden en selecteer Batterij en daarna

4. selecteer Onbeperkt.