Wat zijn de optimale smartphone-instellingen voor Geolocatie op Android apparaten?
Wat zijn de optimale smartphone-instellingen voor Geolocatie op Android apparaten?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om Geolocatie goed te laten werken op je Android apparaat, controleer of je het volgende hebt gedaan:

Deactiveer batterij-optimalisatie voor de tado app°

Android-smartphones hebben instellingen geactiveerd die apps automatisch sluiten om het stroomverbruik te verminderen. Je moet deze instellingen deactiveren om ervoor te zorgen dat Geolocatie op de achtergrond blijft werken.

Zoek hieronder je merk mobiele telefoon. Volg de stapsgewijze instructies in het gelinkte artikel.

Sta toegang tot Locatieservices toe

Wanneer je je app in Android configureert, sta dan toe dat tado° altijd toegang tot je locatie heeft. Je kunt dit altijd weer veranderen in de Android instellingen.

Wij raden aan je locatie instellingen correct te configureren om er zeker van te zijn dat Geolocatie optimaal functioneert.

Auto-reset toestemmingen voor de tado° app uitschakelen

Android 11 of hoger smartphones hebben een functionaliteit geactiveerd die automatisch sommige toestemmingen reset wanneer apps niet regelmatig gebruikt worden. Je moet deze feature uitschakelen voor de tado° app om er zeker van te zijn dat Geolocatie correct functioneert.

Om de auto-reset toestemmingen te deactiveren, doe je het volgende in de instellingen van je telefoon:

1. Ga naar Apps en meldingen,

2. kies App info en

3. kies tado°

4. Ga naar Toestemmingen en

5. Deactiveer Verwijder toestemmingen als app niet wordt gebruikt.

Houd de tado° app open op de achtergrond

Voor optimaal functioneren van de Geolocatie, moet je de app op de achtergrond openhouden. Daarom moet je de tado° app niet afsluiten door omhoog te vegen.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de levensduur van de batterij, want de tado° app blijft zo lang mogelijk inactief, zelfs als je veel in beweging bent.

Activeer achtergrond data

Achtergronddata moet beschikbaar en geactiveerd zijn zodat de tado° app locatiegegevens kan sturen. tado° moet deze op de achtergrond versturen om ervoor te zorgen dat je huis op tijd begint te verwarmen voordat je thuis komt.

Let op: je telecomaanbieder kan een mobiele databeperking of -limiet opleggen in het mobiele netwerk. Dit hangt af van je data-abonnement of van mogelijke dataroaming beperkingen.

Beperk het gebruik van de batterij-optimalisatie

We raden aan om de batterij-optimalisatie op de telefoon of speciale batterijbesparingsapps niet te gebruiken. Deze verhinderen dat de tadoº-app op de achtergrond actief kan blijven.

Houd wifi geactiveerd

Wanneer je telefoon van Android gebruik maakt zal tadoº’s Geolocatie herkennen dat je thuis bent wanneer je verbinding maakt met je eigen wifi-netwerk. Zorg er daarom voor dat wifi-scannen geactiveerd is.