Instellingen voor batterijoptimalisatie kunnen de gegevensoverdracht tussen je mobiele telefoon en tado° blokkeren en daarom  de nauwkeurigheid van de Geolocatie Skill  van tado° nadelig beïnvloeden.

Op Samsung smartphones met Android 7 (Nougat), Android 8 (Oreo), Android 9 (Pie) en Android 10 zijn apps standaard niet beschermd tegen de slaapstand en batterijoptimalisatie.

Volg deze stapsgewijze instructies om deze standaardinstellingen voor de tado° app uit te schakelen:

Slaapstand voor de tado° app deactiveren

Let op: Samsung heeft deze functie niet geïmplementeerd voor Android 9 (Pie).

1. Open de  Instellingen op je mobiele telefoon

2. Ga naar het gedeelte  Apparaatonderhoud

3. Ga naar het gedeelte  Batterij  in

4. Scroll naar beneden en ga naar het gedeelte  Niet-gemonitorde apps

5. Tik op Apps toevoegen en selecteer de tado° app

6. Nadat de tado° app is geselecteerd, druk je op de knop Gereed

Batterij-optimalisatie voor de tado° app uitschakelen

1. Open de Instellingen op je mobiele telefoon

2. Ga naar het gedeelte  Apps

3. Ga naar het menu in de rechterbovenhoek en klik op Speciale toegang

4. Ga naar het  Batterijverbruik optimaliseren gedeelte

5. Ga na of alle apps worden weergegeven in de lijst

6. Zet de schuifregelaar naast de tado° app in de  UIT positie