Om Geofencing goed te laten werken op je Android apparaat, controleer dat je de volgende instellingen aangepast hebt:

Deactiveer batterij-optimalisatie voor de tado app°

Moderne Android-smartphones hebben instellingen ingeschakeld die apps automatisch sluiten om het stroomverbruik te verminderen. Je kunt deze instellingen uitschakelen om ervoor te zorgen dat Geolocatie op de achtergrond blijft werken.

Zoek hieronder je merk mobiele telefoon en Android-versie. Volg de stapsgewijze instructies in het gelinkte artikel.

Samsung:

Android 6

Android 7 of hoger

Huawei:

Android 6

Android 7 of hoger

Xiaomi, Redmi en Poco:

Android 10 of hoger

Andere merken:

Android 6 of hoger

Sta toegang tot locatie-services toe

Wanneer je voor het eerst je app in Adroid configureert, geef tado° dan altijd toegang tot je locatie. Je kunt dit altijd weer veranderen in de Android instellingen.

Wij raden aan je locatie instellingen correct te configureren om er zeker van te zijn dat Geolocatie optimaal functioneert.

Auto-reset toestemmingen voor de tado° app uitschakelen

Android 11 of hoger smartphones hebben een functionaliteit actief die automatisch sommige toestemmingen reset wanneer apps niet regelmatig gebruikt worden. We raden aan deze feature uit te schakelen voor de tado° app om er zeker van te zijn dat Geolocatie correct functioneert.

Om de auto-reset toestemmingen feature uit te schakelen, doe je het volgende in de instellingen van je telefoon:

1. Ga naar Apps en meldingen,

2. kies App info en

3. kies tado°

4. Ga naar Toestemmingen en

5. schakel Verwijder toestemmingen als app niet wordt gebruikt uit.

Houd de tado° app open op de achtergrond

Voor optimaal functioneren van de Geolocatie, raden wij aan de app altijd op de achtergrond te laten lopen.

Houd mobiele data en achtergronddata geactiveerd

Het mobiele internet dient beschikbaar en geactiveerd te zijn. Als mobiele data niet beschikbaar zijn, dan kan de tado° app geen locatiedata doorsturen. Zorg ervoor dat mobiele data niet uitgeschakeld of beperkt zijn voor de tado° app in je Android instellingen.

Houd er alsjeblieft rekening mee dat afhankelijk van jouw internetbundel of eventuele roamingkosten in rekening gebracht kunnen worden door je telecomaanbieder.

Beperk het gebruik van de batterij-optimalisatie

We raden aan om de batterij-optimalisatie op de telefoon of speciale batterijbesparingsapps niet te gebruiken, omdat deze verhinderen dat de tadoº-app in de achtergrond actief kan blijven.

Houd wifi geactiveerd

Wanneer je telefoon van Android gebruik maakt zal tadoº’s Geolocatie herkennen dat je thuis bent wanneer je verbinding maakt met je eigen wifi-netwerk. Zorg er daarom voor dat wifi-scannen geactiveerd is.

Meer informatie:

Wat zijn de smartphone-instellingen voor optimale Geolocatie op iOS apparaten?