Om Geofencing goed te laten werken op je Android apparaat, controleer dat je de volgende instellingen ingeschakeld hebt:

Deactiveer batterij-optimalisatie voor de tado app°

Moderne Android-smartphones hebben instellingen ingeschakeld die apps automatisch sluiten om het stroomverbruik te verminderen. Je kunt deze instellingen uitschakelen om ervoor te zorgen dat de Geofencing-Skill van je tado°-app correct werkt. Zoek hieronder je merk en Android-versie en volg de stapsgewijze instructies in het gelinkte artikel:

Wanneer je een Samsung telefoon gebruikt:

Android 5-6

Android 7 of hoger

Wanneer je een Huawei telefoon gebruikt:

Android 5-6

Android 7 of hoger

Wanneer je een telefoon van een ander merk gebruikt:

Android 6 of hoger

Sta toegang tot locatie-services toe

Wanneer Android hiernaar vraagt, verleen de tado° app dan doorlopend toegang tot je locatiegegevens. Als je tado° per ongeluk geen toegang hebt gegeven, dan kan je dit op elk moment nog veranderen in de instellingen van het besturingssysteem van je smartphone.

We raden aan om de hoge nauwkeurigheid in de locatie-instellingen aan te zetten, zodat Geolocatie zo nauwkeurig mogelijk kan werken.

Hoe activeer ik de locatiegebaseerde diensten in Android 4.4 of hoger?

Houd de tado° app open op de achtergrond

De Geolocatie Skill werkt het best wanneer je de tado° app open houdt op de achtergrond.
Meer informatie:
Waarom ik het sluiten van de tado° app niet moet forceren (van het scherm af “vegen”)?

Houd mobiele data en achtergronddata geactiveerd

Het mobiele internet dient beschikbaar en geactiveerd te zijn. Als mobiele data niet beschikbaar zijn, dan kan de tado° app geen locatiedata doorsturen. Het zou kunnen dat voor de tado° app de mobiele data zijn uitgeschakeld in de instellingen van het besturingssysteem van je smartphone:

Hoe kan ik achtergronddata in de Android-instellingen activeren?

Houd er alsjeblieft rekening mee dat afhankelijk van jouw internetbundel of eventuele roamingkosten in rekening gebracht kunnen worden door je telecomaanbieder.

Beperk het gebruik van de batterij-optimalisatie

We raden aan om de batterij-optimalisatie op de telefoon of speciale batterijbesparingsapps niet te gebruiken, omdat deze verhinderen dat de tadoº-app in de achtergrond actief kan blijven.

Houd wifi geactiveerd

Wanneer je telefoon van Android gebruik maakt zal tadoº’s Geolocatie skill herkennen dat je thuis bent wanneer je verbinding maakt met je eigen wifi-netwerk. Zorg er daarom voor dat wifi-scannen geactiveerd is.

Meer informatie:

Wat zijn de smartphone-instellingen voor optimale Geolocatie op iOS apparaten?