Om Geolocatie correct te laten werken op je iOS apparaat, moeten de volgende instellingen geactiveerd zijn:

Kies een exacte locatie

Met iOS heb je de mogelijkheid om de exacte locatie uit te schakelen. De exacte locatie moet echter wel worden ingeschakeld voor je tado° Geolocatie.

Sta toegang tot Locatievoorzieningen toe

Wanneer iOS hiernaar vraagt, verleen de tado° app dan toegang tot je locatiegegevens. Als je dit nog niet gedaan hebt, dan kun je dit op elk moment nog veranderen in de instellingen van iOS.

Hoe activeer ik de locatiegebaseerde diensten in iOS?

Houd de tado° app open op de achtergrond

De Geofencing Skill werkt het best wanneer je de tado° app open houdt op de achtergrond.

Meer informatie:

Waarom ik het sluiten van de tado° app niet moet forceren (van het scherm af “vegen”)?

Activeer werken op de achtergrond

Sta "verversen op de achtergrond" en "achtergronddata" toe. tado° moet namelijk locatiedata in de achtergrond kunnen versturen, zodat je huis opgewarmd kan worden voordat je thuiskomt.

Hoe activeer ik verversen op de achtergrond in de iOS-instellingen?

Houd mobiele data geactiveerd

Het mobiele internet dient beschikbaar en geactiveerd te zijn. Als mobiele data niet beschikbaar zijn, dan kan de tado° app geen locatiedata doorsturen. Details over hoe je kunt zeker stellendat de mobiele data niet uitgeschakeld of beperkt zijn voor de tado° app in de iOS instellingen vind je hier:

Instellingen voor mobiele data in iOS

Merk op dat het ook mogelijk is dat je telecomaanbieder een beperking voor mobiele data of een volumelimiet heeft opgelegd, afhankelijk van je data-abonnement of van mogelijke dataroamingbeperkingen.

Beperk het gebruik van de de Energiebesparingsmodus

We raden aan om geen gebruik te maken van de Energiebesparingsmodus, omdat dat de tado app verhindert om in de achtergrond actief kan zijn.

Meer informatie:

Wat zijn de optimale smartphone-instellingen voor Android apparaten?