Wat betekent het waterdruppelsymbool?

De toestellen van tado° kunnen de relatieve luchtvochtigheid meten. De app geeft de bij jou thuis gemeten waarde weer als een percentage naast een waterdruppelsymbool.

De relatieve luchtvochtigheid, uitgedrukt in een percentage, geeft aan hoeveel waterdamp er aanwezig is in de lucht. Hoe hoger het percentage, des te meer waterdamp er is. 100% is de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht bij de huidige temperatuur kan opnemen.

Een lage luchtvochtigheid (< 30-35%) kan leiden tot een droge neus en een kriebelende keel.

Een te hoge luchtvochtigheid stimuleert de ontwikkeling van schimmel. Om dit te voorkomen lucht je best het huis als de luchtvochtigheidswaarde te hoog is.

Op Wikipedia kun je meer leren over de relatieve luchtvochtigheid.