De Bridge maakt geen verbinding met internet. Wat is de reden en hoe kan het worden opgelost?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn die de Bridge blokkeren om toegang tot het internet te krijgen. In de meeste gevallen is het gerelateerd aan het routermodel en de instellingen.

De Bridge verbindt zich eerst met de router en vervolgens met het internet. De statuslampjes op de Bridge geven de huidige verbindingsstatus aan.

Controleer de huidige statuslampjes op de Bridge om het bijbehorende artikel te vinden:

Voor de Internet Bridge (met een pairing knop) met statuslampjes met de labels ‘Power’,’Router’ en ‘Cloud’:

LED Troubleshooting
Power Router Cloud
Uit Uit Uit   De Bridge wordt niet voldoende voorzien van stroom
Aan Uit Uit   De Bridge staat aan, maar heeft nog geen lokale netwerkverbinding gevonden
Aan Knipperen Uit   De Bridge wacht op DHCP IP-adres toewijzing
Aan Aan Knipperen   De Bridgeprobeert verbinding te maken met internet
Aan Aan Aan   De Bridge is verbonden met de tado° server

Een knipperende 'pairing LED' geeft aan dat de Internetbridge in pairing modus is en heeft niets te maken met de status van de internetverbinding van het apparaat.

De eerdere versie van de Bridge heeft statuslampjes met de labels ‘Link’, ‘Router’ en ‘Internet’:

LED Troubleshooting
Link Router Internet
Uit Uit Uit   De Bridge wordt niet voldoende voorzien van stroom
Aan Uit Uit   De Bridge staat aan, maar heeft nog geen lokale netwerkverbinding gevonden
Aan Knipperen Uit   De Bridge wacht op DHCP IP-adres toewijzing
Aan Aan Knipperen   De Bridge probeert verbinding te maken met internet
Aan Aan Aan   De Bridge is verbonden met de tado° server

Een knipperende 'link LED' geeft aan dat de bridge in pairing modus is en heeft niets te maken met de status van de internetverbinding van het apparaat.