Hoe kan ik mijn verwarmingssysteem aansturen wanneer de radioverbinding tussen de Draadloze Temperatuursensor en de Draadloze Ontvanger onderbroken is?
Hoe kan ik mijn verwarmingssysteem aansturen wanneer de radioverbinding tussen de Draadloze Temperatuursensor en de Draadloze Ontvanger onderbroken is?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer de Draadloze Temperatuursensor en Draadloze Ontvanger hun radioverbinding verliezen, kan de Draadloze Temperatuursensor geen temperatuurmetingen meer naar de Draadloze Ontvanger sturen. Veranderingen van de instellingen in de Temperatuursensor zullen pas in werking treden als de radioverbinding weer hersteld is.

Hoe zonder radioverbinding handmatig de Draadloze Ontvanger bedienen.

Wanneer de Draadloze Ontvanger geen kamertemperatuur update ontvangt van de Draadloze Temperatuursensor, zal hij de laatste van de Draadloze Temperatuursensor ontvangen instellingen gebruiken tot de verbinding hersteld is, of wanneer je een handmatige aanpassing maakt.

Wanneer de radioverbinding onderbroken is, kun je handmatig direct op de draadloze ontvanger je verwarming aan- of uitzetten.

Wanneer de verbinding met de Draadloze Temperatuursensor onderbroken is, knippert de verbinding LED op de Draadloze Ontvanger.

Controleer de Foutmelding LED.

Wanneer de foutmelding LED hetzelfde knippert als de verbinding LED, houdt het apparaat de laatst ingestelde verwarmingstemperatuur aan voordat de verbinding onderbroken werd.

De verwarmings-LED laat de laatst geregistreerde status zien voordat de radioverbinding onderbroken werd en gaat aan en uit bij een warmtevraag. Afhankelijk van deconfiguratie van het apparaat, zal de warmwaterinstelling ook worden aangehouden.

Verwarming aanzetten

Als je de verwarming permanent aan wilt zetten, druk dan op de Hoofdknop.

De foutmelding en verwarming LEDs blijven dan stabiel. Het apparaat houdt de verwarming aan. Afhankelijk van de configuratie van het apparaat, zal de warmwaterproductie ook permanent op 55°C ingesteld blijven.

Verwarming uitzetten

Je kunt de verwarming permanent uitzetten door opnieuw op de hoofdknop te drukken.

De foutmelding LED gaat uit en er is geen verwarming. Afhankelijk van de configuratie van het apparaat, zal de warmwaterproductie ook permanent uit staan.

Let op: Je kunt deze bedieningsopties alleen in de volgende gevallen gebruiken:

• Als de Draadloze Ontvanger meer dan 30 minuten geen temperatuurmeting heeft ontvangen.

• Als je het apparaat herstart en er nog geen verbinding is gemaakt met de Draadloze Temperatuursensor.