Problemen met de tado° app en services oplossen
Ik denk dat de echte binnentemperatuur hoger / lager is dan door tado° wordt weergegeven, wat kan ik doen?
Ik denk dat de echte binnentemperatuur hoger / lager is dan door tado° wordt weergegeven, wat kan ik doen?

Meer informatie hoe je het Meetapparaat of de Temperatuurcorrectie verandert om de temperatuurmeting te verbeteren.

tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor iedere tado° kamer wordt de gemeten temperatuur weergegeven op het Kamerscherm in de app. Deze meting wordt gedaan door het tado° apparaat dat is ingesteld als Meetapparaat voor die kamer. Voor kamers met meer dan één tado° apparaat, kun je zelf kiezen welke van deze apparaten de temperatuur moet meten.

Als je denkt dat de door tado° gemeten temperatuur onjuist is, kun je dit aanpassen:

1. Het Meetapparaat van deze kamer veranderen

Wanneer er meerdere tado° apparaten in dezelfde kamer zijn geïnstalleerd, kan het zijn dat het geselecteerde Meetapparaat niet het beste is voor een correcte temperatuurmeting.

Bijvoorbeeld, het kan zijn dat je een Slimme Radiatorknop als meetapparaat hebt ingesteld. Maar je kamer is groot of de radiator bevindt zich achter een gordijn of meubelstuk. De Slimme Radiatorknop kan dan een hogere/lagere temperatuur voor de hele kamer aangeven.

Als je een Slimme Radiatorknop en een Slimme Thermostaat in één kamer hebt, raden we aan om de Slimme Thermostaat als Meetapparaat te gebruiken.

Zorg ervoor dat je de Slimme Thermostaat installeert op de juiste plaats om de temperatuur te meten.

Om het Meetapparaat te wijzigen, neem je de volgende stappen in de tado° app:

1. Ga naar Instellingen > Kamers & Apparaten, daarna

2. kies de specifieke kamer.

3. Kies Meetapparaat, kies dan het gewenste Meetapparaat uit de lijst en bevestig je keuze.

2. Installeer een Draadloze Temperatuursensor

Om een nauwkeurigere meting te bereiken, kun je een Draadloze Temperatuursensor op een meer centrale plaats in de kamer installeren. Deze zal vanaf die plek de kamertemperatuur meten en aansturen. Als dat nodig is, werkt het ook als een handmatige centrale regelaar voor de Slimme Radiatorknoppen in die kamer.

3. Het meetapparaat ijken

Als er maar één tado° apparaat in de kamer is, kun je een standaard thermometer gebruiken om de temperatuur te controleren. Het kan zijn dat er een verschil is tussen de daadwerkelijke temperatuur en de door tado° gemeten temperatuur. Dit heet de temperatuurcorrectie.

Je thermometer geeft bijvoorbeeld 22 °C aan, terwijl tado° 20 °C meet. De temperatuurcorrectie is dan +2 °C. Omgekeerd, als de huidige temperatuur 16 °C is, maar tado° laat 19 °C zien, is de temperatuurcorrectie -3 °C.

Om de temperatuurcorrectie aan te geven of te veranderen, kun je het volgende doen in de tado° app:

1. Ga naar Instellingen > Kamers & Apparaten, daarna

2. kies de specifieke kamer, en

3. Kies Temperatuurcorrectie

4. gebruik de verhogen of verlagen pijl om de gewenste temperatuurcorrectie in te stellen.

5. Kies het vinkje in de rechter bovenhoek van het scherm om te bevestigen.

tado° zal de gemeten temperatuur inclusief de temperatuurcorrectie weergeven.