Draadloze Temperatuursensor of Slimme Thermostaat

De lege batterijen van je Slimme Thermostaat of Draadloze Temperatuursensor moet je vervangen door drie nieuwe AAA alkaline batterijen (LR03).

Sommige modellen Slimme Thermostaat hebben een schroefje aan de onderkant. Je hebt dan een schroevendraaier nodig om het apparaat te openen.

Slimme Radiatorknop

De batterijen die je voor je Slimme Radiatorknop gebruikt hangen af van de hardwareversie van het apparaat (je kunt de modelnaam vlakbij de pairing-knop op het apparaat vinden).

Voor VA01 Slimme Radiatorknoppen:

• twee nieuwe AA alkaline batterijen (LR6)

Voor VA02 Slimme Radiatorknoppen (sinds 2019 beschikbaar):

• twee nieuwe AA alkaline batterijen (LR6) of

• twee Panasonic Eneloop AA 1900 mAh NiMH oplaadbare batterijen (we raden af om een ander type oplaadbare batterijen te gebruiken).

Verwijder de batterijen uit het apparaat en wacht 10 seconden voordat je ze terug plaatst. Sluit daarna het batterijvak. Wacht dan 1 minuut voordat je het apparaat opnieuw monteert. Dit zorgt ervoor dat het apparaat succesvol kan kalibreren.

Je VA02 Slimme Radiatorknop herkent automatisch of je alkaline of oplaadbare batterijen gebruikt en zal zich aanpassen aan de verschillende ontladingscurves om op het juiste moment de lage batterijspanning email te sturen.

In het Algemeen:

Bij het vervangen van de batterijen, denk aan het volgende:

• Je apparaten zullen misschien niet functioneren en zelfs beschadigd raken als de batterijen door een onjuist type batterij worden vervangen.

• Combineer geen verschillende types batterijen en geen oude en nieuwe batterijen in hetzelfde apparaat. Vervang altijd tegelijkertijd alle batterijen.

• Om veiligheidsredenen: schakel bij het vervangen van de batterijen van een Bedrade Slimme Thermostaat eerst de stroomtoevoer van het verwarmingssysteem uit. Verwijder pas daarna het het afdekplaatje van het apparaat.

• Bij het plaatsen van de nieuwe alkaline batterijen in de batterijgleuf van het apparaat, moet goed gelet worden op het juist aansluiten van de positief (+) en negatief (-) polen, zoals aangegeven in het batterijvakje.