De locatiegebaseerde aansturing van mijn verwarming werkt niet optimaal. Wat kan ik doen?

Een onnauwkeurige locatiegebaseerde controle kan meerdere oorzaken hebben. Hier volgen oplossingen voor mogelijke problemen:

• Kijk de instellingen van je smartphone na, zoals beschreven in “Wat zijn de smartphone-instellingen voor een optimale locatiegebaseerde aansturing van mijn verwarming?”.
  • In de instellingen van de tado° app heb je de optie om de locatiegebaseerde controle (“aanwezigheidsdetectie”) voor een mobiel toestel (smartphone of tablet) te activeren. Kijk na of die optie voor jouw smartphone geactiveerd is.
  • Voor tablets raden we het niet aan om de locatiegebaseerde controle te activeren, omdat tablets normaal gezien thuis worden gelaten. Kijk na of voor een mobiel toestel, zoals een smartphone of tablet, dat thuisblijft de locatiegebaseerde controle niet per ongeluk is geactiveerd.
  • Controleer in de instellingen van de webapplicatie of de locatie van jouw huis correct is. Je kan dit nakijken door simpelweg naar je adres te zoeken in Google Maps en het te vergelijken met het kaartje dat getoond wordt in de webapplicatie. Als het adres niet correct wordt weergegeven, dan graag contact met ons opnemen.
  • Forceer de tado° app om te sluiten door de app van het scherm te vegen. Kijk na of na het heropenen van de app de locatie correct is.
  • Omdat de diensten van het besturingssysteem van je smartphone gestopt zouden kunnen zijn met werken in de achtergrond, schakel je best je smartphone uit en start je hem opnieuw op. Na het opnieuw opstarten, open je de app en kijk je na of de locatie nu correct is.