In thermostatische controle stuurt de Slimme Aircobediening mijn airconditioningssysteem heel vaak aan en uit. Hoe kan ik de stuurparameters aanpassen?

De volgende instellingen zijn enkel beschikbaar voor thermostatische controle.

Indien thermostatische controle is geactiveerd, houdt tado° de kamertemperatuur binnen een acceptatie bereik (hysteresis) rond de doeltemperatuur. Het acceptatie bereik kan worden gedefinieerd in de zone-instellingen van de app, in de airco configuratie sectie. Voor een groot acceptatie bereik tolereert tado° een grotere afwijking van de kamertemperatuur ten opzichte van de doeltemperatuur en de airconditioner zal minder vaak worden in- en uitgeschakeld. Een klein acceptatie bereik, daarentegen, betekent dat de doeltemperatuur meer exact gehouden wordt door het systeem vaker in en uit te schakelen.

Als toevoeging op het acceptatie bereik, kan een minimum aan/uit tijd worden geconfigureerd. De airconditioner blijft ten minste aan of uit voor de ingestelde minimum aan/uit tijd, ongeacht de huidige temperatuur in de ruimte en het acceptatie bereik. Een schakelsignaal wordt alleen teruggestuurd naar het airconditioningssysteem als de minimale aan/uit tijd is afgelopen en de gemeten temperatuur buiten het acceptatie bereik ligt.

More information: