Hoe werkt de tado° Warmtepomp Optimizer X met mijn warmtepomp?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Deze week bijgewerkt

De Warmtepomp Optimizer X geeft je slimme aansturing van je warmtepomp via de tado° app en helpt je warmtepomp efficiënter te werken dankzij de feedback van je apparaten voor kameraansturing.

Om bepaalde processen te automatiseren en volledig gebruik te maken van de optimalisatie features, kun je:

De tado° app met je warmtepomp gebruiken

Nadat je de Warmtepomp Optimizer X hebt geïnstalleerd, verschijnt op het Hoofdscherm van je tado° app een vierkant Verwarming en, wanneer je warmtepomp ook warm water aanstuurt, het vierkant Warm water. Je kunt deze vierkantjes selecteren om de functies van je warmtepomp te bekijken en te regelen. Je kunt nog steeds je oorspronkelijke warmtepompregelaar gebruiken voor handmatige functies en koeling.

Schema's en Handmatige bediening

Selecteer het vierkant Verwarming om je verwarmingsschema te beheren of een Handmatige bediening in te stellen. Ga naar je Schema door op het kalender pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken.

De standaard temperaturen die in dit gedeelte staan, zijn gebaseerd op de mogelijkheden van het specifieke merk en model van je warmtepomp.

Als de Warmtepomp Optimizer X je enige tado° product is, kun je een kamer doeltemperatuur instellen en tado° zal inschatten hoeveel je warmtepomp moet verwarmen. De nauwkeurigheid van je kamertemperatuurmeting kan worden verbeterd door tado° temperatuursensor apparaten toe te voegen, die feedback naar je warmtepomp sturen.

Wanneer je andere tado° apparaten hebt, werken meerdere apparaten samen om de temperatuur in je hele huis te meten. De Warmtepomp Optimizer X past de output hierop aan om de gewenste temperatuur in elke kamer te bereiken.

Naast het maken van slimme schema's die je warmtepomp standaard volgt, kun je de activiteit van je warmtepomp handmatig bedienen in de tado° app door de temperatuur schuifregelaar omhoog of omlaag te bewegen. Meer informatie over instellingen voor Handmatige Bediening in dit artikel.

Kies het vierkant Warm water om het verwarmingsschema voor je sanitair warm water te beheren.

Op dit scherm kan je schakelen tussen je schema voor warm water en UIT. Je kunt je warmwater schema beheren door op het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken.

Je kunt ook Snel Warm water selecteren als je meteen een volle tank warm water wilt.

Kamergestuurde modus versus Warmtepomp gestuurde modus

We raden aan de kamergestuurde modus te gebruiken als je naast je Warmtepomp Optimizer X ook tado° apparaten hebt die temperatuur meten, zoals een Slimme Radiatorknop X of Slimme Thermostaat X. De kamergestuurde modus optimaliseert de activiteit van je warmtepomp voor efficiëntie op basis van je individuele kamerschema's, handmatige bediening en de actuele temperatuur in elke kamer. Wanneer de doeltemperatuur voor alle kamers is bereikt, gaat je warmtepomp na 30 minuten in de stand-by modus om energie te besparen.

De Kamer Gestuurde modus is de standaardinstelling voor je warmtepomp als je een tado° apparaat voor kamer aansturing hebt, zoals een SRT X of een ST X.

Als je alleen een tado° Warmtepomp Optimizer X hebt, is de Warmtepomp Gestuurde Modus de standaardinstelling voor je warmtepomp.

Je kunt ook de warmtepompgestuurde modus kiezen als je bijvoorbeeld je hele huis gelijkmatig wilt verwarmen.

Skills

In het Hoofdscherm van de tado° app zie je ook Balance voor Warmtepompen en Energy IQ. Wanneer je al andere tado° producten hebt, zie je extra skills met betrekking tot het regelen van de kamertemperatuur.

Balance

Balance voor Warmtepompen is een abonnementsdienst voor het verleggen van verbruik die de verwarming automatisch. Het past op basis van fluctuerende elektriciteitsprijzen automatisch de verwarming aan.

Energy IQ

Als je Balance of Auto-Assist hebt, kun je je energieverbruiksrapport bekijken in Energy IQ. Overzicht besparingen laat je de besparingen met tado° van de afgelopen maand zien.