Je kunt je maandelijks of jaarlijks abonneren op Balance AC, met de mogelijkheid om op elk moment op te zeggen. Je krijgt een gratis proefversie van 30 dagen om de voordelen van Balance AC te testen voordat je betaalt.

Om een abonnement af te sluiten volg je deze stappen in de app:

1. Ga naar Instellingen en

2. Selecteer Balance AC

3. Kies je voorkeursperiode en selecteer Start gratis proefversie.

Balance AC installeren

Je kunt Balance AC activeren voor iedere kamer die onafhankelijk door een tado° Slimme Aircobediening wordt aangestuurd.

Om dit te doen, volg je deze stappen in de app:

1. Ga naar Instellingen en

2. selecteer Balance AC.

3. Selecteer de kamer waarvoor je Balance AC wilt activeren en

4. zet Balance AC op aan, dan

5. selecteer je voorkeur modus (zie hieronder

Balance AC-modi

Modi bepalen hoeveel de kamertemperatuur kan dalen of stijgen (afhankelijk of je airco in verwarmen of koelen modus staat) voordat je airco weer wordt ingeschakeld om je gewenste temperatuur te bereiken (ingesteld via je tado° Slim Schema).

Je kunt één van de volgende drie modi kiezen:

• Eco: Temperatuur kan tot 2 °C onder of boven de in het Slim Schema van de kamer ingestelde temperatuur liggen (geeft de meeste besparingen).

• Standard: Temperatuur kan tot 1,4 °C onder of boven de in het Slim Schema van de kamer ingestelde temperatuur liggen.

• Comfort: Temperatuur kan tot 0,6 °C onder of boven de in het Slim Schema van de kamer ingestelde temperatuur liggen.

Balance AC schakelt je airco alleen uit als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

1. Je kamer verwarmt of koelt momenteel.

2. De huidige gemeten kamertemperatuur is niet hoger/lager dan de toegestane waarde in de geselecteerde Balance AC-modus.

Je airco handmatig weer inschakelen

Wanneer Balance AC je airco uitgeschakeld heeft, toont de app dit op het kamerscherm, met een bericht "door Balance AC".

Je kunt je airco weer handmatig inschakelen door Annuleren te selecteren op het kamerscherm. Je kamer blijft dan opwarmen/afkoelen volgens het Slim Schema.

Je kunt ook de Snelkoppeling Schema hervatten op het Hoofdscherm gebruiken om het Slim Schema voor alle kamers tegelijk te hervatten.

Let op: dit zal alleen de feature van het huidige tijdsblok overschrijven en Balance AC zal je airco opnieuw uitschakelen als de elektriciteitsprijzen op een later moment hoog zijn.

Meer informatie:

Wat is Balance AC?