Hoe activeer ik tado° Balance AC?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt je maandelijks of jaarlijks abonneren op Balance AC, met de mogelijkheid om op elk moment op te zeggen. Je krijgt een gratis proefversie van 30 dagen om de voordelen van Balance AC te testen voordat je betaalt.

Om een abonnement af te sluiten volg je deze stappen in de app:

1. Ga naar Instellingen en

2. Selecteer Balance AC

3. Kies je voorkeursperiode en selecteer Start gratis proefversie.

Balance AC installeren

Balance AC is standaard geactiveerd voor iedere kamer die zelfstandig door een tado° Slimme Aircobediening wordt aangestuurd. Je kunt Balance AC als het nodig is voor iedere kamer afzonderlijk activeren of deactiveren.

Om dit te doen, volg je deze stappen in de app:

1. Ga naar Instellingen en

2. selecteer Balance AC.

3. Selecteer de kamer waarvoor je Balance AC wilt activeren/deactiveren en

4. zet Balance AC op de instelling van je voorkeur, dan

5. selecteer je voorkeur modus (zie hieronder).

Balance AC-modi

Modi bepalen hoeveel de kamertemperatuur kan dalen of stijgen (afhankelijk of je airco in verwarmen of koelen modus staat) ten opzichte van de oorspronkelijk ingestelde temperatuur.

Je kunt één van de volgende drie modi kiezen:

• Eco: past de temperatuur van je airco aan met 3 °C onder of boven de huidige ingestelde temperatuur. Met deze modus bespaar je het meest.

• Standard: past de temperatuur van je airco aan met 2°C onder of boven de ingestelde temperatuur.

• Comfort: past de temperatuur van je airco aan met 1 °C onder of boven de ingestelde temperatuur.

Herstel je oorspronkelijk ingestelde temperatuur

Als Balance AC de oorspronkelijk ingestelde temperatuur van je airco heeft verlaagd, toont je app dit in het Kamerscherm met een melding van Balance AC. Je kunt de oorspronkelijk ingestelde temperatuur van je airco herstellen door Annuleer te kiezen in het Kamerscherm. Je kamer verwarmt/koelt dan volgens de vorige instelling.

Je kunt ook de Snelkoppeling Schema hervatten op het Hoofdscherm gebruiken om het Slim Schema voor alle kamers tegelijk te hervatten.

Let op: dit zal alleen de feature van het huidige tijdsblok overschrijven en Balance AC zal de instelling opnieuw wijzigen wanneer de elektriciteitsprijzen op een later moment hoog zijn.