Wat is Balance AC?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Balance AC helpt de elektriciteitskosten voor gebruikers met flexibele elektriciteitstarieven en een lucht/lucht warmtepomp (Airco) te verlagen. Het beperkt het gebruik van je warmtepomp (Airco) wanneer de elektriciteitstarieven hoog zijn, terwijl het je comfort in je huis handhaaft.

Om van Balance AC te kunnen genieten, heb je het volgende nodig:

• Een lucht/lucht warmtepomp (Airco) die door een tado° Slimme Aircobediening wordt aangestuurd.

• Een flexibel elektriciteitstarief met realtime prijsstelling ( prijzen per uur of zelfs nauwkeuriger, gedurende de hele dag).

Hoe werkt Balance AC met mijn tarief?

Zodra je Balance AC in de app hebt geactiveerd, heb je toegang vanuit het Hoofdscherm in de tado° app.

Hoe werkt Balance AC?

Balance AC volgt de fluctuerende elektriciteitsprijzen gedurende de dag om te bepalen wanneer de prijzen het hoogst zijn. Om je te helpen je verbruik op die momenten te verminderen, verandert het de temperatuur van je warmtepomp (Airco) op basis van de geselecteerde Balance AC mode. Dit kan je tot 22% op je elektriciteitsrekening besparen.

Om deze bepaalde periodes te zien, ga je vanaf het hoofdscherm in de app naar Balance AC. Je kunt er ook voor kiezen om de geplande besparingstijden over te slaan door bepaalde tijdsblokken voor die dag te deselecteren.

Het is belangrijk dat je bij je elektriciteitsleverancier controleert of je in de juiste regio geregistreerd staat. Dit zorgt ervoor dat tado° je de exacte besparingstijden kan berekenen.

Let op: op dit moment zijn je geschatte besparingen nog niet zichtbaar als onderdeel van Energiebesparingen in de tado° app. Dit zal op een later moment beschikbaar zijn.

Besparingen door Balance AC

Op basis van gegevens van tado° beta-testers tussen februari en april 2022, levert Balance AC tot 22% geschatte besparingen op. Deze schatting houdt rekening met het deel van de tijd dat de airco aan stond en de elektriciteitsprijzen die overeenkomen met die tijden zoals verstrekt door ENTSO-E (marktprijzen) en Octopus Agile (consumentenprijzen die op dit moment voor alle Britse gebruikers worden gehanteerd).

Deze testers woonden in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden en Balance AC heeft ten minste 25% van de geplande uitschakeltijden gerealiseerd.

Beschikbaar in: Oostenrijk, Bulgarije, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland.