Balance AC helpt de elektriciteitskosten voor gebruikers met flexibele elektriciteitstarieven en een lucht/lucht warmtepomp (Airco) te verlagen. Het beperkt het gebruik van je warmtepomp (Airco) wanneer de elektriciteitstarieven hoog zijn, terwijl het je comfort in je huis handhaaft.

Om van Balance AC te kunnen genieten, heb je het volgende nodig:

• Een lucht/lucht warmtepomp (Airco) die door een tado° Slimme Aircobediening wordt aangestuurd.

• Een flexibel elektriciteitstarief met realtime prijsstelling ( prijzen per uur of zelfs nauwkeuriger, gedurende de hele dag).

Hoe werkt Balance AC met mijn tarief?

Zodra je Balance AC in de app hebt geactiveerd, heb je toegang vanuit het Hoofdscherm in de tado° app.

Hoe stuurt Balance AC je warmtepomp (airco) aan?

Balance AC volgt de fluctuerende elektriciteitsprijzen gedurende de dag om te bepalen wanneer de prijzen het hoogst zijn en je te helpen je verbruik op die momenten te verminderen. Het identificeert tot zes periodes per dag waarin de tarieven naar verwachting hoog zullen zijn, en die overeenkomen met de tijden waarin je airco aan is in je Slim Schema. Tijdens deze periodes zal het je warmtepomp (Airco) tot 60 minuten lang uitschakelen, zolang als de temperatuur tussen de geselecteerde comfortgrenzen van de Balance AC instellingen blijft. Dit kan je tot 22% op je elektriciteitsrekening besparen.

Om deze aangewezen periodes te zien ga je naar Balance AC vanaf het Hoofdscherm in de app. Je kunt er ook voor kiezen de geplande uitschakeltijden over te slaan door bepaalde voorgestelde tijdsblokken voor die dag te deselecteren.

Balance AC zorgt er ook voor dat je kamertemperatuur niet te ver onder of boven je voorkeurstemperatuur komt om je comfort te behouden.

Let op: op dit moment zijn je geschatte besparingen nog niet zichtbaar als onderdeel van Energiebesparingen in de tado° app. Dit zal op een later moment beschikbaar zijn.

Besparingen door Balance AC

Op basis van gegevens van tado° beta-testers tussen februari en april 2022, levert Balance AC tot 22% geschatte besparingen op. Deze schatting houdt rekening met het deel van de tijd dat de airco aan stond en de elektriciteitsprijzen die overeenkomen met die tijden zoals verstrekt door ENTSO-E (marktprijzen) en Octopus Agile (consumentenprijzen die op dit moment voor alle Britse gebruikers worden gehanteerd).

Deze testers woonden in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden en Balance AC heeft ten minste 25% van de geplande uitschakeltijden gerealiseerd.

Beschikbaar in: Oostenrijk, Bulgarije, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland.