Wat is Verwarmen Voor Aankomst?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als Verwarmen Voor Aankomst is geactiveerd, zal tado° wanneer je afwezig bent geweest, automatisch voor je thuis komt beginnen met verwarmen van je woning. Op deze manier zorgt tado° voor perfect comfort zodra je binnenkomt, terwijl je energie en kosten bespaart.

Om verwarmen voor aankomst te gebruiken dien je Auto-Assist geactiveerd en Geolocatie ingeschakeld te hebben.

Om op het juiste moment te beginnen met verwarmen houdt tado° met vele factoren rekening, zoals de huidige temperatuur, de gewenste temperatuur, je Verwarmen voor Aankomst instelling, de kenmerken van het verwarmingssysteem, hoe ver je van huis bent, enzovoort.

Hoe kan ik Verwarmen Voor Aankomst activeren?

Je kunt ervoor kiezen Verwarmen Voor Aankomst in te schakelen voor sommige of voor alle kamers. Om de feature te activeren, doe je het volgende in je tado° app:

1. Vanaf het hoofdscherm, selecteer het gewenste Kamerscherm.

2. Tik op het Slimme Schema icoon rechtsboven in het scherm en selecteer Afwezig

3. Kies bij Verwarmen Voor Aankomst de gewenste instelling van voorverwarmen door de schuifregelaar te slepen.

4. Herhaal dit voor alle kamers die je wilt verwarmen voordat je thuis komt.

Verwarmen Voor Aankomst instelling

Je kunt kiezen tussen drie beschikbare niveaus van voorverwarmen:

• Eco: tado° voorkomt dat je je woning te vroeg verwarmt en zorgt ervoor dat je woning de gewenste temperatuur pas na je aankomst bereikt.

• Balans: tado° zoekt het beste compromis tussen comfort en besparingen voor jou.

• Comfort: tado° zorgt ervoor dat je woning kort voor je aankomst de gewenste temperatuur bereikt.

Wanneer je Verwarmen Voor Aankomst op Uit zet, houdt tado° de Minimum Afwezigheidstemperatuur aan in de Afwezigheidsmodus en begint pas te verwarmen wanneer het weer in de Thuismodus staat.

Slimme Aircobediening

Op basis van je Geolocatie instellingen, activeert tado° automatisch de Slimme Aircobediening om te verwarmen/koelen zodra je vlak bij huis bent.

Aangezien er heel weinig tijd nodig is om via een warmtepomp of airconditioning te verwarmen of te koelen, is voorverwarmen/voorkoelen voor aankomst niet beschikbaar voor de Slimme Aircobediening.

Voor het instellen van de afstand tussen waar je bent en je woning wanneer tado° naar de Thuismodus schakelt, definieer eenvoudig je Woongebied in de tado° app: ga naar Instellingen>Geolocatie>Woongebied.