Instellingen voor batterij-optimalisatie kunnen de gegevensoverdracht tussen uw mobiele telefoon en tado° blokkeren en daarom de Geolocatie Skill  van tado° nadelig beïnvloeden.

Op Huawei-telefoons met Android 7 (Nougat), Android 8 (Oreo) en Android 9 (Pie) zijn apps standaard niet beveiligd door de automatische afsluitingsfunctie van het besturingssysteem. Volg deze stappen om de tado° app te beschermen tegen de functie automatisch sluiten:

1. Open de instellingen op uw mobiele telefoon
  2. Ga naar de sectie Applications (geplaatst onder "Apps & meldingen" in Android 8/9)
  3. Selecteer de tado° app in de lijst
  4. Tik op Batterij(in Android 9 Details over energieverbruik genaamd
  5. Schakel de optie voor intensief energieverbruik uit
  6. - Android 7: schakel de optie Sluiten na schermvergrendeling uit - Android 8/9: ga naar het gedeelte Starten, schakel de schuifregelaar Automatisch beheren uit, zorg ervoor dat alle handmatige schuifregelaars in het pop-up scherm zijn geactiveerd en bevestig door op OK te drukken

Bovendien moet de tado° app worden uitgesloten van batterijoptimalisatie. Volg deze stappen om de batterij-optimalisatie voor de tado° app uit te schakelen:

1. Open de instellingen op uw mobiele telefoon
  2. Ga naar de sectie Applications (geplaatst onder "Apps & meldingen" in Android 8/9)
  3. Druk op het tandwielsymbool
  4. Navigeer naar Speciale toegang
  5. Ga naar Batterijoptimalisatie negeren
  6. Zorg ervoor dat alle apps in de lijst worden weergegeven
  7. Selecteer Toestaan in het pop-upscherm voor de tado° app en bevestig door op OK te drukken.