Hoe stel ik mijn slimme schema in?

Je tado° gebruikersaccount heeft al een vooraf ingesteld Slim Schema. Om dit schema te personaliseren, open je het scherm van de kamer van jouw keuze in je tado° app en druk daar op de Slimme Schema knop Smart_schedule_icon_2_grey.png  [Smart_schedule_icon_grey.png in de V3 app (die met de V2 & V3 Starterskits wordt geleverd)].

Het Slimme Schema van elke kamer heeft twee verschillende secties: Thuis en Afwezig.

In het tabje Thuis kun je je dag verdelen in verschillende tijdsblokken en aan elk tijdsblok een instelling (bv. een temperatuur) toewijzen.

In het tabje Afwezig kun je instellen wat tado° dient te doen als niemand thuis is.

Voor je kamers met verwarming kan je een minimale Afwezigheidstemperatuur instellen. Dit is de laagste temperatuur die niet overschreden mag worden wanneer niemand thuis is. Wanneer de Auto-Assist Skill geactiveerd is kan je ook de Verwarmen voor aankomst instelling vinden in de Afwezig tab. Wanneer deze instelling actief is zal tado automatisch de ideale afwezigheidstemperatuur instellen wanneer je niet thuis bent. Gebaseerd op je keuze tussen de drie beschikbare voorverwarmingskeuzes (Eco, Balans, Comfort) bepaalt tado het beste tijdstip om te beginnen met het verwarmen van je woning om op het moment dat je thuis komt de gewenste temperatuur bereikt te hebben dat je hebt ingesteld in het Slimme Schema.

Wanneer verwarmen voor aankomst is uitgeschakeld houdt tado° vast aan de minimale Afwezigheid temperatuur wanneer je niet thuis bent.

Voor je warme water of de Slimme Aircobediening kun je een Afwezigheidsinstelling opgeven die toegepast wordt als niemand thuis is.

Stel je Slimme Schema in in vier simpele stappen:

1. Selecteer in het tabje Thuis de dagen waarvoor je een specifiek schema wilt instellen. Je hebt drie opties:
    • Hetzelfde schema instellen voor alle weekdagen: Ma-Zo
    • Een ander schema instellen voor de weekenddagen: Ma-Vr, Za, Zo
    • Een ander schema instellen voor elke dag van de week: Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo
  2. Voeg tijdsblokken toe en pas ze aan in het tabje Thuis. Als je klikt op de tijdsblokken, dan kun je de instellingen wijzigen.
  3. Beslis voor elk tijdsblok in de geavanceerde instellingen of je Geolocatie wenst te activeren (standaard instelling) of te deactiveren voor dat specifieke tijdsblok. Indien geactiveerd, zullen de instellingen van het tijdsblok alleen actief zijn als er iemand thuis is. Indien gedeactiveerd, zullen de instellingen van het tijdsblok altijd actief zijn, waar de bewoners zich ook bevinden.
  4. Pas de gewenste Afwezigheidsinstelling aan in het tabje Afwezig.