Hoe stel ik mijn slimme schema in?

Je tado° gebruikersaccount heeft al een vooraf ingesteld Slim Schema. Om dit schema aan te passen en te personaliseren, open je simpelweg het Slimme Schema in je tado° app, door op het overeenkomstige symbool in de rechterbovenhoek van het zonehoofdscherm te klikken.

Het Slimme Schema van elke zone heeft twee verschillende secties: Thuis en Afwezig.

In het tabje Thuis kun je je dag verdelen in verschillende tijdsblokken en aan elk tijdsblok een instelling (bv. een temperatuur) toewijzen.

In het tabje Afwezig kun je instellen wat tado° dient te doen als niemand thuis is.

Voor je verwarmingszones kun je ofwel tado° automatisch de ideale Afwezigheidstemperatuur laten bepalen of een vaste temperatuur instellen voor wanneer je niet thuis bent. Als Verwarmen voor aankomst actief is, berekent tado ° het juiste tijdstip, waarop er begonnen moet worden met verwarmen, zodat de ingestelde temperatuur in het Slimme Schema is bereikt als je thuis komt.

Voor je warme water of de Slimme Aircobediening kun je een Afwezigheidsinstelling opgeven die toegepast wordt als niemand thuis is.

Stel je Slimme Schema in in vier simpele stappen:

1. Selecteer in het tabje Thuis voor welke dagen van de week je een specifiek schema wilt opstellen. Je hebt drie opties:
    • Hetzelfde schema instellen voor alle weekdagen: Ma-Zo
    • Een ander schema instellen voor de weekenddagen: Ma-Vr, Za, Zo
    • Een ander schema instellen voor elke dag van de week: Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo
  2. Voeg tijdsblokken toe en pas ze aan in het tabje Thuis. Als je klikt op de tijdsblokken, dan kun je de instellingen wijzigen.
  3. Beslis voor elk tijdsblok in de geavanceerde instellingen of je de locatiegebaseerde sturing wenst te activeren (standaard instelling) of te deactiveren. Indien geactiveerd, zullen de instellingen van het tijdsblok alleen actief zijn als er iemand thuis is. Indien gedeactiveerd, zullen de instellingen van het tijdsblok actief zijn, waar de bewoners zich ook bevinden.
  4. Pas de gewenste Afwezigheidsinstelling aan in het tabje Afwezig.