Wat gebeurt er met de locatiegebaseerde sturing wanneer mijn smartphone uit staat?

Als je smartphone uit staat, bijvoorbeeld omdat de batterij leeg is, kan tado° geen veranderingen in je locatie meer ontvangen. In dit geval kan tado° niet omschakelen tussen de Thuis- en Afwezigheidsmodus. Dit betekent dat het Slimme Schema (Smart Schedule) in de modus blijft, die actief was toen de smartphone werd uitgeschakeld.

Om onnodig energieverbruik te vermijden, schakelt tado° standaard om naar de Afwezigheidsmodus, wanneer de locatie-informatie van alle gebruikers ouder is dan 48 uur.