Hoe kan ik de batterijoptimalisatie voor de tado° app op Samsung apparaten met Android 7 (Nougat), Android 8 (Oreo) en Android 9 (Pie) deactiveren?

Instellingen voor batterijoptimalisatie kunnen de gegevensoverdracht tussen je mobiele telefoon en tado° blokkeren en daarom de nauwkeurigheid van de Geolocatie Skill van tado° nadelig beïnvloeden.

Op Samsung smartphones met Android 7 (Nougat), Android 8 (Oreo) en Android 9 (Pie) zijn apps standaard niet beschermd tegen de slaapstand en batterijoptimalisatie.

Volg deze stapsgewijze instructies om deze standaardinstellingen voor de tado° app uit te schakelen:

Slaapstand voor de tado° app deactiveren

Let op: Samsung heeft deze functie niet geïmplementeerd voor Android 9 (Pie). Als jouw smartphone Android 9 heeft, ga dan hier verder.

1. Open de Instellingen op je mobiele telefoon
  2. Ga naar het gedeelte Apparaatonderhoudsection_icon.png
  3. Ga naar het gedeelte Batterij in
  4. Scroll naar beneden en ga naar het gedeelte Niet-gemonitorde apps
  5. Tik op Apps toevoegen en selecteer de tado° app
  6. Nadat de tado° app is geselecteerd, druk je op de knop Gereed

Batterij-optimalisatie voor de tado° app uitschakelen

1. Open de Instellingen op je mobiele telefoon
  2. Ga naar het gedeelte Apps apps_section_icon.png
  3. Ga naar het menu in de rechterbovenhoek en klik op Speciale toegang
  4. Ga naar het Batterijverbruik optimaliseren gedeelte
  5. Ga na of alle apps worden weergegeven in de lijst
  6. Zet de schuifregelaar naast de tado° app in de UIT positie