Hoe communiceert de tado° Internetbridge met andere tado° apparaten?
Hoe communiceert de tado° Internetbridge met andere tado° apparaten?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De tado° apparaten communiceren draadloos op 868 MHz met behulp van het IPv6-geactiveerde "6LoWPAN" protocol. Het voordeel van het gebruik van dit protocol voor het tado° draadloze netwerk, in plaats van Wi-Fi (2,4 en 5 GHz), is het extreem lage stroomverbruik in combinatie met een superieur bereik door muren en vloeren heen. Onze testen laten zien dat het bereik van de Internetbridge woningen met twee-/drie- verdiepingen kan dekken. Maar twee belangrijke factoren kunnen invloed hebben op dit bereik:

• De eigenschappen van het gebouw, en

• het aantal geïnstalleerde apparaten.