Instellingen voor batterij-optimalisatie kunnen de gegevensoverdracht tussen uw mobiele telefoon en tado° blokkeren en daarom de Geolocatie nadelig beïnvloeden.

Samsung voorziet een vooraf geïnstalleerde app die Smart Manager heet op mobiele toestellen die draaien op Android 6 (Marshmallow). Helaas beperkt die app standaard alle geïnstalleerde applicaties op de mobiele telefoon. Om de batterij-optimalisatie uit te schakelen voor de tado° app volg je de volgende stappen:

1. Open de Smart Manager app op je mobiele telefoon

2. Ga naar het onderdeel Batterij

3. Klik op de knop Details in het onderdeel App-optimalisatie en selecteer de tado° app in de lijst

4. Verander de app-optimalisatie naar Uitgeschakeld voor