Alle moderne mobiele besturingssystemen selecteren centraal de meest energie-efficiënte methode om de locatie van de telefoon te bepalen op basis van de verschillende beschikbare locatie-aanbieders (GPS, wifi, radiomasten). Afhankelijk van jouw Android-versie, heb je verschillende opties om te verifiëren dat de energie-efficiënte methodes die wifi-scanning gebruiken, ingeschakeld zijn:

• In Android 6 en hoger kun je naar “Instelligen/Locatie gaan en daar het menu Scanning openen (meestal terug te vinden in een submenu met 3 puntjes in één van de hoeken). Zorg ervoor dat “Wi-Fi scannen” is ingeschakeld.