Hoe kan ik de modelnamen te weten komen van de componenten van mijn verwarmingssysteem?
Hoe kan ik de modelnamen te weten komen van de componenten van mijn verwarmingssysteem?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Deze week bijgewerkt

Als er geen exacte modelnaam vermeld staat op een apparaat, dan kan het moeilijk zijn om te bepalen uit welke componenten je verwarmingssysteem precies bestaat. Hier volgen enkele tips om je te helpen bepalen over welke modellen je beschikt:

• Zoek naar de gebruikershandleidingen. Meestal staan de naam van de fabrikant en het model vermeld op de eerste pagina’s.

• Warmtepompompen en Cv-ketels hebben meestal een plaatje of sticker met daarop de modelnaam. Het bevindt zich vaak aan een zijkant of aan de binnenkant van het deksel van het controlepaneel.

• Als je alleen de naam van de fabrikant kunt identificeren, maar niet de modelnaam, voer dan de fabrikant in in het zoekveld of selecteer hem met behulp van de filterfunctie. Voor de meeste merken zul je foto’s te zien krijgen van alle modellen, zodat je je model kunt identificeren op basis van zijn uiterlijk.

• Bij bedrade thermostaten staat de modelnaam vaak op of onder de voorklep. Nadat je de stroom naar het verwarmingssysteem hebt uitgeschakeld, kun je de voorkant van het apparaat verwijderen.

Als je hierna nog altijd het exacte model dat je thuis hebt niet kunt bepalen, maak dan simpelweg een foto (pdf of jpg) en en stuur het naar ons. Ons Technisch ondersteuningsteam kunnen dan bepalen welke modellen je bezit.