Waarvoor worden de individuele tado° apparaten gebruikt?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Slimme Aircobediening V3+

Met de Slimme Aircobediening kun je de koeling en verwarming van je airconditioner op afstand bedienen via de tado° app. Het apparaat maakt rechtstreeks verbinding met je Wifi en vervangt de infrarood airco-afstandsbediening.

Internetbridge

De Internetbridge creëert een communicatiekanaal tussen je tado° apparaten, de tado° servers en de tado° app. Hiermee kun je je verwarming en koeling op afstand aansturen met gebruik van de tado° app. De Internetbridge wordt via een ethernetkabel op je router en via een usb-kabel op de stroom aangesloten. Het biedt een extreem laag stroomverbruik radionetwerk voor je tado° apparaten.

Let op, dat het eerdere model Bridge zonder de pairing knop niet compatibel is met HomeKit.

Slimme Thermostaat

De Slimme Thermostaat meet de temperatuur, communiceert via de Internetbridge en stelt je in staat je verwarming op afstand aan te sturen via je tado° app. Hij vervangt de bedrade kamer en vloerverwarming thermostaten.

De Slimme Thermostaat is ook in het zwart beschikbaar.

Draadloze Temperatuursensor

De Draadloze Temperatuursensor meet en regelt draadloos de temperatuur. Hij communiceert met je Slimme Radiatorknoppen en/of je Draadloze Ontvanger om de verwarming aan te passen wanneer dat nodig is. De Draadloze Temperatuursensor vervangt samen met de Draadloze Ontvanger draadloze thermostaten en ontvangers.

Slimme Radiatorknop/Slimme Radiatorknop Basic

De Slimme Radiatorknop/Slimme Radiatorknop Basic past op de meeste radiatoren met een thermostatisch radiatorventiel ofwel direct of met een adapter om je radiator verwarming aan te sturen. Je kunt meerdere Slimme Radiatorknoppen groeperen in één zone.

De Slimme Radiatorknoppen kun je installeren in combinatie met de Slimme Thermostaat (en de Extensiekit), om de slimme regeling van je verwarmingssysteem te verbeteren door elke kamer apart aan te sturen.

Draadloze Ontvanger

De Draadloze Ontvanger kan de verwarming of de verwarming en het warm water aansturen, en communiceert draadloos met de Draadloze Temperatuursensor. Het is rechtstreeks aangesloten op je boiler of vervangt een programmer. Het is meestal nodig als je verwarmingssysteem momenteel een draadloze thermostaat heeft of helemaal geen kamerthermostaat.

Extensiekit

De Extensiekit communiceert draadloos met de Slimme Thermostaat en is een oudere versie van de Draadloze Ontvanger. Hij wordt rechtstreeks op je ketel aangesloten of vervangt een programmer. Het is meestal nodig als je verwarmingssysteem momenteel een draadloze thermostaat of een warmwaterprogrammeerapparaat heeft, of helemaal geen kamerthermostaat heeft.

Warmtepomp Connector

De Warmtepomp Connector gebruikt een Draadloze Ontvanger om je de controle te geven over de functies en schema's van je warmtepomp via de tado° app. Je hoeft je bestaande warmtepompregelaar niet te verwijderen, want deze gebruik je nog steeds voor koeling.

De Warmtepomp kan op zichzelf werken of samen met andere tado° apparaten.

Wanneer je een dynamisch energietarief per uur hebt ( tarief afhankelijk van tijd van verbruik), kun je je abonneren op tado° Balance voor warmtepompen, waarmee het energieverbruik automatisch wordt verschoven naar perioden met lagere kosten.