Hoe kan ik achterhalen welke modi mijn airco heeft?

Bij het installeren van de Slimme Aircobediening zal je gevraagd worden welke modi bij jouw airco beschikbaar zijn.

Om dit te achterhalen kijk je op de afstandsbediening van je airco voor de namen of de symbolen van deze modi. Houd er rekening mee, dat sommige afstandsbedieningen een klep hebben die geopend moet worden om de modi en andere instellingen te kunnen zien.

De meest voorkomende modi in airco’s zijn:

Cool Modus

Dit is normaalgesproken de standaardmodus die is ingesteld bij airco’s. In deze modus koelt de airco je kamer naar de ingestelde temperatuur op de afstandsbediening en behoudt vervolgens deze temperatuur.

Heat Modus

Dit is de tegenovergestelde modus van Cool. In deze modus verwarmt de airco je kamer naar de ingestelde temperatuur op de afstandsbediening en behoudt vervolgens deze temperatuur.

Fan/ventilation Modus

Deze modus wordt normaalgesproken gebruikt om de kamer te ventileren. In deze modus wordt niet verwarmd of gekoeld.

Dry Modus

n deze modus verwijdert de airco overtollig vocht uit de kamer. De ventilator draait op een lage snelheid en af toe staat de koeling voor korte tijd aan. Deze modus wordt vaak gebruikt tijdens weer met  extreme luchtvochtigheid.

Auto Modus

In deze modus schakelt de airco automatisch tussen de verschillende modi om de meest efficiënte modus te vinden. De airco kiest temperatuur en ventilatiesnelheid op basis van de kamertemperatuur.

Als je deze informatie niet kunt vinden op de afstandsbediening, raadpleeg dan de handleiding van je airco.

Afhankelijk van het model van jouw airco kan het zijn, dat sommige instellingen zoals swing, verschillende ventilatorsnelheden, etc. niet ondersteund worden door de Slimme Aircobediening. Ook een aantal andere modi, zoals Energie besparen, Eco, Turbo, Slaap, etc. worden nog niet door tado° ondersteund.

Meer informatie:

Waarom worden de beschikbare modi van mijn airco niet op tado° weergegeven?