Wat gebeurt er wanneer de batterijen van mijn tado°-apparaten leeg raken?
Wat gebeurt er wanneer de batterijen van mijn tado°-apparaten leeg raken?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als de batterijen van je apparaten leeg of bijna leeg zijn, zal tado° je verwarming niet kunnen bedienen zoals bedoeld.

Het niet vervangen van de batterijen wanneer dat nodig is, kan deze gevolgen hebben.

• Het display van je Slimme Thermostaat gaat flikkeren en de pijlen op het touchscreen kunnen niet meer reageren.

• Als je Slimme Radiatorknop niet genoeg batterijstroom heeft om het ventiel te sluiten (of opnieuw te sluiten na een Vorstbeveiliging handeling), blijft het ventiel open en je radiator opwarmen.

• Je tado° apparaten kunnen ook de verbinding met de Internetbridge verliezen.

• Het kan zijn dat je je apparaten niet handmatig kunt bedienen.

Wanneer de batterijen van je apparaten leeg raken, zie je het volgende:

• Je apparaten geven op de displays een symbool voor bijna lege of lege batterijen weer.

• Daarna verschijnt het symbool voor bijna lege batterijen in Instellingen > Kamers & Apparaten > naast het betreffende apparaat in de tado° app.

• Je ontvangt een e-mail om je te waarschuwen dat de batterijen van je apparaten bijna leeg zijn.

Zorg ervoor dat je de batterijen vervangt zodra je op een apparaat, in de app of via e-mail een melding krijgt dat de batterij bijna leeg is. Dit zorgt ervoor dat je apparaten verbonden blijven en goed werken. Je verliest niet je gegevens of Slim Schema-instellingen op tado° als je batterijen leeg zijn. Maar, je zal je verwarming niet met je tado° apparaten kunnen aansturen totdat je de batterijen vervangt.

Let op: Als je de internetbridge of router loskoppelt, raken je batterijen veel sneller leeg. Je tado° apparaten verbruiken extra energie door continu op zoek te gaan naar een internetverbinding. We raden aan in plaats daarvan alle kamers op UIT te zetten als je geen warmte nodig hebt.

*Als de verbinding van je tado° apparaat verbroken is, kan de tado° app de batterijstatus van dat apparaat niet weergeven, of een melding sturen als de batterij bijna leeg is.