De foutmeldingen E1, E2 en E4 geven aan dat er een fout is opgetreden tijdens de kalibratie van de Slimme Radiatorknop. Zodra een Slimme Radiatorknop aan een montagebeugel is bevestigd, probeert het apparaat de posities te bepalen waarin het radiatorventiel volledig open en volledig gesloten is. Dit proces wordt kalibratie genoemd.

Als de kalibratie mislukt, geeft de Slimme Radiatorknop het probleem aan door een van de volgende foutmeldingen te tonen:

E1 foutmelding

Een E1 foutmelding geeft aan dat de gesloten positie van het ventiel niet kan worden gedetecteerd. Om dit op te lossen, demonteer je de Slimme Radiatorknop en controleer je of de montagebeugel goed vastzit aan het ventiel.

Opmerking: Als je een adapter gebruikt, moet je er rekening mee houden dat sommige adapters een apart verlengstuk voor de pin (meegeleverd in de tado°-verpakking) nodig hebben. Lees voor meer informatie dit artikel over adapters die werken met de Slimme Radiatorknop.

E2 foutmelding

Een E2 fout wordt weergegeven wanneer er geen contact tussen de motor en de ventielpen wordt gedetecteerd. Om dit op te lossen, moet je ervoor zorgen dat de montagebeugel en de adapter (indien gebruikt) goed op de radiator zijn bevestigd. Herstart de Slimme Radiatorknop en monteer hem opnieuw om de kalibratie te herstarten.

E4 foutmelding

Een E4 fout wordt weergegeven wanneer de afstand tussen de open en gesloten positie van het ventiel te kort is. Dit kan erop wijzen dat de radiatorkraan geblokkeerd is door verkalking.

Demonteer de Slimme Radiatorknop en deblokkeer het ventiel door de pin naar buiten en binnen te bewegen met een moersleutel of vergelijkbaar stuk gereedschap. Herstart vervolgens de Slimme Radiatorknop en monteer deze opnieuw om de kalibratie te herstarten.

Als dit het probleem niet oplost, kan het zijn dat de batterijen in het apparaat bijna leeg zijn. Vervang de batterijen. Herstart daarna de Slimme Radiatorknop en monteer deze opnieuw om de kalibratie te herstarten.

Als de kalibratie ook na meerdere pogingen niet lukt, neem dan contact op met onze Technische Support en stuur een duidelijke foto van het thermostatische ventiel mee.