Mijn Slimme Radiatorknop geeft E1, E2 of E4 weer. Wat betekent dit en hoe kan het opgelost worden?

De foutcodes E1, E2 en E4 geven aan dat er een fout optrad tijdens de kalibratie van de Slimme Radiatorknop. Zodra het apparaat verbonden is met de bevestigingsbeugel, probeert het de posities te bepalen waarin het ventiel volledig open en gesloten is. Dit proces wordt kalibratie genoemd.

Als de kalibratie mislukt, dan zal de Slimme Radiatorknop dit probleem aanduiden door één van de volgende foutcodes. Om de kalibratie na een foutcode opnieuw te starten, herstart je het apparaat door de batterijen te verwijderen voordat je het opnieuw monteert voor een nieuwe kalibratie.

De foutcode E1 geeft aan dat de gesloten positie van het ventiel niet gedetecteerd werd. Demonteer de Slimme Radiatorknop en zorg ervoor dat de bevestigingsbeugel goed vastzit aan het ventiel. Opgelet: als je de grootste van de meegeleverde adapters (Danfoss RAV) gebruikt, dan is het mogelijk dat je het aparte verlengstuk voor de pin nodig hebt.

De foutcode E2 wordt getoond als er geen contact gedetecteerd wordt tussen de motor en de ventielpin. Zorg ervoor dat de bevestigingsbeugel en de adapter (indien gebruikt) correct bevestigd zijn aan de radiator en monteer de Slimme Radiatorknop opnieuw om de kalibratie opnieuw te starten.

De foutcode E4 geeft aan dat slechts een erg korte afstand tussen de open en de gesloten positie van het ventiel werd gedetecteerd. Dat betekent vaak dat het radiatorventiel geblokkeerd is door verkalking. Demonteer de Slimme Radiatorknop en deblokkeer het ventiel door de pin naar buiten en binnen te bewegen met een moersleutel of ander gereedschap. Daarna kun je de Slimme Radiatorknop opnieuw monteren om de kalibratie opnieuw te starten.

Als de kalibratie niet succesvol is na meerdere pogingen, neem dan contact op met onze technische klantendienst om hulp te krijgen. Voeg bij je verzoek alsjeblieft een foto toe van het thermostatische ventiel.