Hoe demonteer ik de bestaande radiatorknop?

Voordat je tado° kunt monteren op je radiator, dien je de bestaande radiatorknop te verwijderen. De demontage is afhankelijk van het type radiatorknop:

Optie 1

Sommige thermostatische radiatorknoppen kun je simpelweg losschroeven van het ventiel. Let erop dat je alleen de moer van de radiatorknop opent en niet het ventiel zelf. Draai niet aan de volledige radiatorknop, maar enkel aan de moer aan het ventiel.

Optie 2

Als je ziet dat de radiatorknop met een schroef bevestigd is, verwijder die dan eerst en trek vervolgens de thermostatische radiatorknop naar voren.

Optie 3

Bepaalde thermostatische radiatorknoppen verwijder je door de knop verder te draaien dan de maximum temperatuurinstelling. Let erop dat je alleen de radiatorknop afschroeft en niet het ventiel zelf.

Optie 4

Als geen enkele van de voorgaande opties van toepassing is op jouw thermostatische radiatorknop, probeer dan simpelweg de knop naar voren te trekken. In dergelijke gevallen bestaat de knop meestal uit twee delen. Zorg er alsjeblieft voor dat je ook het onderdeel, dat zich onder de radiatorknop bevindt en waaraan deze knop bevestigd was, verwijdert.