Hoe zorg ik ervoor dat mijn Android-telefoon de meest energie-efficiënte methode gebruikt om mijn locatie te bepalen?
Hoe zorg ik ervoor dat mijn Android-telefoon de meest energie-efficiënte methode gebruikt om mijn locatie te bepalen?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alle moderne mobiele besturingssystemen selecteren centraal de meest energie-efficiënte methode om de locatie van de telefoon te bepalen op basis van de verschillende beschikbare locatie-aanbieders (GPS, wifi, radiomasten). Afhankelijk van jouw Android-versie, heb je verschillende opties om te verifiëren dat de energie-efficiënte methodes die wifi-scanning gebruiken, ingeschakeld zijn:

1. Ga naar Instelligen/Locatie en

2. open daar het menu Scanning (meestal terug te vinden in een submenu met 3 puntjes in één van de hoeken).

3. Zorg ervoor dat Wi-Fi scannen is ingeschakeld.