Waarom moet ik de wifi op mijn smartphone altijd aan laten?
Manuel avatar
Geschreven door Manuel
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je de wifi ingeschakeld laat, kan je telefoon zijn positie bepalen op basis van de wifi-netwerken die het in je omgeving detecteert. Het is dus noodzakelijk dat je de wifi aan laat, zelfs als je op dat moment niet met een wifi-netwerk verbonden bent. Op die manier leert je smartphone je frequente locaties kennen en informeert hij tado° wanneer je van locatie wijzigt.

Wanneer je wifi gebruikt, verminder je ook het batterijverbruik en ondersteun je GPS-systemen om een nauwkeurige locatiebepaling te krijgen. Daarom raadt iOS aan om de wifi altijd aan te laten staan en stuurt het meldingen als je het uitschakelt.

tado° Geolocatie herkent dat je thuis bent wanneer je verbinding maakt met het wifi-netwerk in je woning.