Hoe kan ik de batterij-optimalisatie voor de tado° app in Android 5 (Lollipop) en 6 (Marshmallow) uitschakelen op een Huawei-toestel?

Instellingen voor batterij-optimalisatie kunnen de gegevensoverdracht tussen uw mobiele telefoon en tado° blokkeren en daarom de Geolocatie Skill van tado° nadelig beïnvloeden.

Op Huawei-smartphones met Android 5 (Lollipop) en Android 6 (Marshmallow) zijn apps standaard niet beschermd tegen de batterij-optimalisatie van het besturingssysteem. Om die bescherming te activeren voor de tado° app volg je de volgende stappen:

1. Open de app Telefoonbeheer op je smartphone
  2. Ga naar het onderdeel Stroombesparing (Android 5) of Batterijmanager (Android 6)
  3. Selecteer Beschermde apps
  4. Selecteer tado° en activeer er de bescherming voor

Voor Huawei-smartphones die draaien op Android 6 (Marshmallow) is er nog een batterij-optimalisatie-instelling die je dient te wijzigen om te zorgen voor een optimale locatiegabseerde sturing. Om de batterij-optimalisatie voor de tado° app te negeren kun je de volgende stappen volgen:

1. Open de Instellingen van je telefoon
      2. Ga naar het onderdeel Apps
      3. Ga naar Geavanceerd
      4. Ga naar Batterij optimalisaties negeren
      5. Selecteer bovenaan de lijst Alle apps
      6. Selecteer tado° en druk op Toestaan om de batterij-optimalisatie te negeren