Ik heb een Slimme Thermostaat geïnstalleerd en de app geeft aan dat er geen toegang op afstand is. Wat betekent dit en wat kan er aan gedaan worden?

De internetverbinding in je woning is tijdelijk onderbroken

De meest voorkomende oorzaak van “geen toegang op afstand” is een tijdelijk probleem met de internetverbinding in je woning dat meestal vanzelf opgelost wordt. Je kunt er meer over lezen in dit artikel: Wat gebeurt er als de verbinding met het internet tijdelijk onderbroken is?

Als de internetverbinding verbroken blijft, controleer dan of je router voorzien is van stroom. Als dat zo is, raden we je aan je router vervolgens te resetten.

De Bridge kan geen verbinding maken met de tado° server

Controleer de leds op je Bridge om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

De radioverbinding tussen de Slimme Thermostaat en de Bridge is onderbroken

In uitzonderlijke gevallen kan de radioverbinding tussen de slimme Thermostaat en de Bridge onderbroken zijn. Als alleen de Slimme Thermostaat geïnstalleerd is, dan is die situatie gelijk aan de situatie dat de internetverbinding verbroken is. Je kan hier meer over lezen in dit artikel: Wat gebeurt er als de verbinding met het internet tijdelijk onderbroken is?

De batterijen in de Slimme Thermostaat zijn leeg

Als de batterijen in de Slimme Thermostaat helemaal leeg zijn, dan zal de display niets meer weergeven als je op de knop rechtsonder drukt. Je kunt dan best de batterijen vervangen.