Hoe kan ik de batterij-optimalisatie voor de tado° app in Android 5 (Lollipop) en 6 (Marshmallow) uitschakelen op een Samsung-toestel?

Batterij-optimalisatie-instellingen kunnen de gegevensuitwisseling tussen je mobiele telefoon en tado° blokkeren en hebben dus een negatief effect op de locatiegebaseerde sturing van tado°.

Samsung voorziet een vooraf geïnstalleerde app die Smart Manager heet op mobiele toestellen die draaien op Android 5 (Lollipop) en Android 6 (Marshmallow). Helaas beperkt die app standaard alle geïnstalleerde applicaties op de mobiele telefoon. Om de batterij-optimalisatie uit te schakelen voor de tado° app volg je de volgende stappen:

1. Open de Smart Manager app op je mobiele telefoon
  2. Ga naar het onderdeel Batterij
  3. Klik op de knop Details in het onderdeel App-optimalisatie en selecteer de tado° app in de lijst
  4. Verander de app-optimalisatie naar Uitgeschakeld voor