Welk type batterijen moet ik gebruiken in mijn tado°-apparaten? Hoe vervang ik ze?

Wanneer de batterijen in je Slimme Thermostaat opraken, kan je ze vervangen door drie nieuwe AAA alkalinebatterijen (LR03). Je Slimme Radiatorknop heeft twee AA-alkalinebatterijen (LR6) nodig.

Je apparaten werken mogelijk niet en kunnen zelfs worden beschadigd als hun batterijen worden vervangen door een onjuist type.

Houd rekening met het volgende wanneer je de batterijen vervangt:

• Gebruik alleen alkalinebatterijen (LR03 of LR6).
  • Gebruik geen zink-koolstof (R03 of R06) batterijen. Hoewel ze dezelfde vormfactor hebben als de LR03 of LR6 batterijen, hebben ze een lagere capaciteit en zijn ze daarom niet geschikt voor gebruik met tado°.
  • Mix geen oude batterijen met nieuwe in één apparaat. Vervang altijd alle batterijen tegelijkertijd.
  • Gebruik geen verschillende soorten batterijen door elkaar, bijvoorbeeld Alkaline met NiMH.
  • Uit veiligheidsoverwegingen moet je bij het vervangen van de batterijen van een bekabelde Slimme Thermostaat de stroom van het verwarmingssysteem uitschakelen voordat je de voorklep van het apparaat verwijdert.
  • Wanneer je de nieuwe alkalinebatterijen in de batterijgleuf van je apparaat plaatst, moet je ervoor zorgen dat de positieve (+) en negatieve (-) polariteiten correct zijn uitgelijnd, zoals aangegeven op het diagram in het batterijvak.

Hoe batterijen te vervangen

Slimme Radiatorknop

Slimme Thermostaat

Nadat je jouw batterijen hebt vervangen, wordt je apparaat automatisch opnieuw opgestart.