Welk type batterijen moet ik gebruiken in mijn tado°-apparaten? Hoe vervang ik ze?
Welk type batterijen moet ik gebruiken in mijn tado°-apparaten? Hoe vervang ik ze?

Controleer of je tado° apparaat compatibel is met oplaadbare of alkaline batterijen en welke maat je moet gebruiken.

tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Draadloze Temperatuursensor of Slimme Thermostaat

Vervang de lege batterijen van je Slimme Thermostaat of Draadloze Temperatuursensor door drie nieuwe AAA alkaline batterijen (LR03). (Wij raden het gebruik van Duracell Optimum batterijen af, omdat deze te kort zijn om de Slimme Thermostaat van energie te kunnen voorzien.)

Bij een Bedrade Slimme Thermostaat moet je ervoor zorgen dat de stroomtoevoer naar het verwarmingssysteem uit is, voordat je de voorkant van het apparaat verwijdert.

Als je Slimme Thermostaat een schroefje aan de onderkant heeft, heb je een schroevendraaier nodig om het apparaat te openen.

Bekijk deze instructie-video voor meer informatie over dit onderwerp.

Slimme Radiatorknop

Welke batterijen je voor je Slimme Radiatorknop gebruikt hangt af van de hardwareversie van het apparaat.

Het modelnummer van het apparaat is vlakbij de pairing-knop afgedrukt.

VA01 Slimme Radiatorknoppen:

• twee nieuwe AA alkaline batterijen (LR6)

Voor VA02 Slimme Radiatorknop (sinds 2019 beschikbaar) en de Slimme Radiatorknop Basic kun je kiezen uit:

• Twee nieuwe AA alkaline batterijen (LR6) of

• Twee Panasonic Eneloop AA 2000 mAh NiMH oplaadbare batterijen (we raden af om een ander type oplaadbare batterijen te gebruiken).

Bekijk deze instructie-video voor meer informatie over dit onderwerp.

Verwijder de lege batterijen uit het apparaat en wacht 10 seconden voordat je de nieuwe batterijen erin plaatst. Sluit daarna het batterijvak. Wacht dan 1 minuut voordat je het apparaat opnieuw monteert. Dit zorgt ervoor dat het apparaat succesvol kan kalibreren.

Je VA02 Slimme Radiatorknop herkent automatisch of je alkaline of oplaadbare batterijen gebruikt en zal zich aanpassen aan de verschillende ontladingscurves om op het juiste moment de lage batterijspanning email te sturen.

In het Algemeen:

Denk bij het vervangen van de batterijen aan het volgende:

• Gebruik alleen het voor jouw model apparaat aangegeven batterij type.

• Combineer geen verschillende types batterijen.

• Combineer geen oude en nieuwe batterijen.

• Vervang altijd tegelijkertijd alle batterijen.

• Zorg ervoor dat de positieve (+) en de negatieve (-) batterijpolen correct georiënteerd zijn met de symbolen in het batterijvak.

Let op: Als je de internetbridge of router loskoppelt, raken je batterijen veel sneller leeg. Je tado° apparaten verbruiken extra energie door continu op zoek te gaan naar een internetverbinding. We raden aan in plaats daarvan alle kamers op UIT te zetten als je geen warmte nodig hebt.