Mijn Slimme Thermostaat of Slimme Radiatorknop geeft aan dat er nog niet gesynchroniseerde instellingen zijn. Wat betekent het en wat kan ik doen?

Als er meerdere tado° apparaten zijn geïnstalleerd in een ruimte, dan synchroniseren ze de instellingen onderling. Als je de temperatuur instelling wijzigt op een Slimme Thermostaat of Slimme Radiatorknop, dan zullen alle apparaten in de zone deze instelling overnemen. Hetzelfde geldt voor een Extensiekit die is geïnstalleerd in combinatie met één of meerdere Slimme Thermostaten of Slimme Radiatorknoppen.

Het kan soms echter voorkomen dat gewijzigde instellingen niet direct kunnen worden overgenomen, bijvoorbeeld door een tijdelijke onderbreking van de radioverbinding. Het gebrek aan synchronisatie tussen apparaten wordt aangegeven door de sync error. Op de Slimme Thermostaat wordt de fout weergegeven als twee pijlen en op de Slimme Radiatorknop door een roterende circel.

Terwijl het symbool wordt weergegeven, blijft het apparaat de gegevens sturen naar andere apparaten in dezelfde zone totdat deze zijn ontvangen. Alle andere veranderingen op hetzelfde of op een ander apparaat gedurende die tijd overschrijven de vorige instelling.

De meest voorkomende reden voor niet verzonden instellingen is een tijdelijke onderbreking van de radioverbinding tussen één van de apparaten en de Internetbridge, deze onderbrekingen lossen zichzelf meestal binnen enkele minuten op. Als de onderbreking meer dan 30 minuten duurt, wordt aanbevolen om het apparaat opnieuw te starten.