Hoe werkt de handmatige bediening in de app en op het apparaat?

Heb je het vanavond een beetje kouder en wil je de verwarming tijdelijk iets hoger zetten of wil je de bereiding van warm water even starten zodat je een warme douche kunt nemen?

De instellingen van je verwarming of airconditioning tijdelijk aanpassen is heel eenvoudig. Gebruik gewoon de app of de gebruikersinterface van de tado° Slimme Thermostaat of Slimme Aircobediening.

In de app vind je de huidige instellingen in het midden van het hoofdscherm. Als je op de instellingen drukt, dan opent het controlepaneel van de handmatige bediening zich. Vervolgens kun je op eenvoudige wijze de temperatuur wijzigen, of de verwarming, het warme water of de airco aan- en uitzetten. De wijzigingen die je hier aanbrengt zijn tijdelijk en hebben geen invloed op je slimme schema.

Je kunt kiezen tussen 3 verschillende tijdsduren om te bepalen hoe lang de instellingen actief dienen te blijven:

• Tot de volgende automatische verandering: De instellingen blijven slechts actief tot de volgende tijdsblokwissel in je slimme schema. Voorbeelden van een dergelijke tijdsblokwissel zijn: een overgang van de Thuis- naar de Slaapmodus, alle bewoners hebben het huis verlaten (wissel van de Thuis- naar de Afwezigheidsmodus, iemand komt terug thuis (wissel van de Afwezigheids- naar de Thuismodus).
  • Timer: Bepaal hoe lang de instellingen precies actief dienen te blijven. Het slimme schema en gebeurtenissen, zoals bewoners die weggaan en terug thuiskomen, worden genegeerd.
  • Tot beëindigd door de gebruiker: De instellingen blijven actief totdat een gebruiker de handmatige bediening beëindigt. Dat is ideaal als je een bepaalde instelling erg lang actief wenst te houden.

Je kunt de huidige instellingen natuurlijk ook veranderen via de gebruikersinterface van de Slimme Thermostaat of de Slimme Aircobediening. Elke wijziging die je op die manier aanbrengt zal standaard actief zijn “Tot beëindigd door de gebruiker”. Je kunt de standaard tijdsduur voor wijzigingen gemaakt via de gebruikersinterface aanpassen naar “Tot de volgende automatische verandering” of “Timer” in het instellingenmenu van de tado° app.